Element

Vanmiddag voelde ik me helemaal in mijn element, als een oermama aan het hakken, snijden, schillen en mengen; de ovale pompoen Butternut (Waltham) 25-134
die ik vorige week van mijn ouders had gekregen, (want van mijn eigen oogst moet ik het echt niet hebben) werd omgetoverd tot een heerlijke pompoensoep. Omdat er bij deze hoge weinig zaad zat, hield ik er 5 liter soep aan over, kan mooi in porties in de diepvries. Nou las ik net op deze website   (waar je de zaden ook kan bestellen) dat de vrucht het lekkerst is als hij 3 maanden op de plank heeft gelegen, hmm, geen idee hoe lang hij al op Hoek lag.

En toen de soep opstond- hier staat het recept-(25 minuten pruttelen) ben ik de stoofpeertjes gaan schillen en met de appelboor het klokhuis eruit gehaald. Omdat ik het voor deze avond op tafel wilde hebben, heb ik de hogedruk pan maar uit de kast gehaald, peertjes er in, suiker en kaneel er bij, halve liter water er bij, en aanzetten maar. Met een half uurtje was het klaar, en lekker dat het in huis rook! En gesmuld dat we hebben! Ik voelde me echt een oerhuisvrouw, ik kan ook nog wel wat anders dan quiltjes maken.

Kijk bij Maya, die ook lekker aan het kokkerellen was met een recept uit allehande.

0 gedachten over “Element

  1. Gert

    Lekker hoor: ik heb gisteren ook net pompoensoep gemaakt. Ik kijk alleen voor deze soep altijd al enorm uit naar de herfst. Gisteren hebben we er van gegeten, en vanavond gaat er zeker nog een kop in. Eet smakelijk!

  2. Arja

    wij zitten ook elke herfst aan de pompoensoep. heerlijk. zowel de oranje als de butternut zijn favorieten. beetje prei, bouillonblokje, uien, evt gehakt. en appel -als ik dat niet vergeet zoals gisteren.