eindelijk wat quilterigs

Ajapanesegarden Op Quilterscache heb ik het blok gemaakt A Japanese garden, voor de verjaardag van een quiltdame van m’n quiltlijst, en ze wilde hem in Japanse stofjes hebben. Hoe moeilijk is het om het mes te zetten in die mooie FQ’s, maar omdat ik wel heel benieuwd was naar het resultaat heb ik toch niet geaarzeld en had het blok binnen een uur klaar. Zo mooi geworden en Suzanne heeft hem gelijk op de bus gedaan, maar nou heb ik er dus geen foto van gemaakt. Over een paar dagen zal de verjaardagsdame er wel een foto van maken.

Toen ben ik gelijk verder gegaan voor het volgende verjaardagsblokje, een huisje, die nog niet klaar is omdat ik er nog wat anders bij wil doen.

Vandaag at Perry weer buiten de deur, en dus kon ik iets maken waarvan ik niet zeker wist of hij het lustte; toen we zondagavond uit eten gingen had Evelien een heerlijke risotto op haar bord liggen, heel romig met kleine stukjes paprika er in. Gisteren heb ik het web afgezocht maar kon het niet vinden, dus heb ik zelf maar wat in elkaar geflanst, gewoon de basis van risotto; ui en knoflook in de olie fruiten, daarna de risotto erbij mikken en langzaam laten meebakken tot het glazig en glanzend is, en dan taraaa, op de gok een glas warme rode wijn erbij gemikt. Daarna in totaal bijna 1 liter warme boullion er met kopje per keer erbij gedaan tot het vocht weer opgenomen was. Nou, en toen dit na een kleine 25 minuten gaar was mikte ik er kleingesneden paprika door en 2 eetlepels fijngeknipte bosui en …. een half bakje kookBoursin. Door de rode wijn had het wel een vreemde kleur maar mensen, het smaakte super! En dat lukt nooit meer een 2e keer. 

Wat aten we erbij? Beetgaar gekookte snijboontjes (ik mag ze niet meer in de stoomoven doen, net als de sperciebonen, omdat de gestoomde versies piepen tussen de tanden) en gebakken zalmfilet, met een lepel wiskey-cacktailsaus hierover. Voldaan en volgegeten kwamen we van tafel, alleen Suzanne was halverwege haar eetlust verloren, toen Tim het over vreemde buitenlandse gerechten had (gebakken walvispenis)Walvis166x140moodimagesmal  en Evelien wist een gekookte tong mooi te beschrijven die ze in de supermarkt bij de vleesafdeling vaak moest snijden. Rund_58ossentong

  Bij het eten werd er ook een glaasje wijn gedronken (doe ik anders nooit) en de rest van de fles ga ik morgen in een ander gerecht gebruiken. Oja, ik weet het weer, gebakken kippenboutjes (met ui en knoflook in de pan gefruit), een schep basterdsuiker kort meebakken en dan in een diepe pan met de rode wijn en een heleboel gesneden groenten, een half uurtje pruttelen moet het goed zijn. Alleen houdt Tim niet zo van kippeboutjes, dus maak ik misschien ook een versie met varkenshaas. Of zou dat in 1 pan kunnen?

0 gedachten over “eindelijk wat quilterigs

 1. marleen

  varken en kip ik zou het niet samen doen de gaar tijd is niet het zelfde maar ja wie ben ik
  smakelijk

 2. AdrieJ.

  Je zult wel even moeten wachten op een foto van je japanese Garden, want Sonja, voor wie jij dit patroon hebt gemaakt, is op de dag dat ze jarig was, met vakantie gegaan! 😉
  Ja, ze zoekt het wel uit! Maar als ze thuiskomt zal ze best snel een foto in de QK fotogalerij zetten, denk ik.
  Ik ben ook benieuwd hoe alle andere lampions zijn geworden (= ook 1 van mij bij)
  groetjes, Adrie