update

Helemaal vergeten te vertellen hoe het is afgelopen met de verstopte hemelwaterafvoerputjes. Waarom bedenk ik zo’n woord niet met Scrabble?

Dinsdagochtend half 8 en ik loop als een zombie door het huis, gedoucht, aangekleed en vol verwachting zit ik aan de koffie om half 9 als de bel gaat, het is niet de loodgieter maar mijn hulp in huis, helemaal onverwachts want ik dacht dat ze pas volgende week zou komen. Maar gezien de kids toch tot zeker 11 uur in hun bed liggen te meuren als ik ze niet roep, en ook als ik ze wel roep, kan ze gewoon boven aan de gang gaan met stofzuigen enzo.

Om half 11 gaat weer de bel, en deze keer is het wel de loodgieter, en mijn hart maakt een sprongetje als ik mooiboy aan de deur zie staan (grapje Perry, ik plaag je maar ☺),  en hij gaat op onze ladder aan de gang. Blijkt dus dat de ladder veeeeel te kort is, hij reikt net tot de bovenkant van het huis en dat mag niet (moet er 1 meter overheen steken). Maar mooiboy is niet bang uitgevallen en klimt als een jonge aap zo het dak op -hij wel-, en ziet gelijk wat het probleem is: een dikke pak blad dat al aan het composteren is bedekt het rooster in alle overstortbakjes. 1 Bakje zit ook helemaal los en deze wordt vakkundig vastgezet. Mijn hulp heeft ondertussen beneden het raam helemaal onder staan kwijlen, ze vindt hem ook zo’n schatje ☺.

Mooiboy voor de nieuwelingen: is een jong knulletje (ik schat 20) die al vaker hier is geweest, met uiterlijk van Patrick Dempsey (McDreamy)200pxpatrick_dempsey .

Ik moet niet vergeten de glazenwasser te bedanken voor het niet weghalen van al dat blad.

Okay, nog 1 ding vertellen wat me dinsdag overkwam: te lui om te koken en ook te lui om te fietsen ging ik met de auto de stad in om Noodles te kopen bij de videotheek, en toen ik een kaartje wilde pakken uit de parkeerautomaat zag ik een bos sleutels uit de zijkant van het apparaat steken. Ik koop eerst het kaartje en kijk dan nog eens goed, ik kan nl. niet geloven dat een parkeerbeheerwacht zo stom is geweest! Ja dus, de sleutel die in het slot zit draai ik om zodat de kast nu op slot zit en ik bel met het nummer van parkeerbeheer dat op de zijkant van het kastje staat, om te horen dat het nummer alleen op kantooruren bereikbaar is.

Ik steek de zware bos (iets van 6 joekels van sleutels en lopers) in mijn tas en ga eerst de Noodles kopen, prioriteiten stellen heet dat. Daarna rijd ik naar het politiebureau om de sleutels af te geven. Verwacht geen applaus of zo, want ze kijken je glazig aan alsof je van een ander planeet komt; niemand levert gevonden spullen in. De baliemedewerker nam achterdochtig de sleutels van me aan en dat was het. Geen naam opgeven, geen handje, een flauw "dank je" en daaag.

Toen ik het thuis vertelde, vroeg Tim of ik toch wel eerst de geldla had geleegd. Ooh, dat zou toch niet in me opkomen, maar achteraf gezien… nou als een soort dankjewel, toch? Ik heb de parkeerbeheer immers een hoop gelazer en geld bespaard, of niet dan? Dus parkeerbeheer, als je dit leest en een beloning wilt storten op mijn rekening, Goudpot kan je hier reageren en ik mail je zo terug.