eind van de maand

Alweer een maand voorbij, de tijd vliegt en het is nu 5 weken geleden sinds ik mijn laatste chemo heb gehad. Ik voel de energie lekker terug komen en mijn conditie gaat langzaam omhoog merkte ik tijdens het fietsen op de hometrainer; zat mijn hartslag vorige week gelijk al op 130/min, vandaag zat hij de hele tijd op 120/min. Ik fiets dan niet erg hard hoor, 22 km/uur. Maar vorige week was ik al kletsnat van het zweten binnen 5 minuten en vanmorgen pas na een kwartier. Gaat lekker dus. Met het lopen voel ik nog wel mijn scheenbenen branden, maar niet meer gelijk aan het begin maar pas tegen het einde, dus dat gaat ook beter.Maar stijf met het opstaan uit bed en na een tijdje zitten, niet normaal. En zo stram als een bejaarde, hopelijk komt dat wel goed.  Ik slik nog steeds de maagpillen, ik zal eens bellen om te vragen hoe lang ik daar nog mee door moet gaan. Ik merk dat mijn slijmvliezen zich langzaam beginnen te herstellen, dus dat zal voor de maag ws ook wel zo zijn. Mijn darmen zijn nog wel snel van slag, als ik iets eet waar een beetje lactose in zit heb ik het al hangen en cover ik de hele pot in 1 keer. Helaas zit er door de diepvries-schorseneren een sausje dat kraait van de lactose, net als de gevulde visdingen (gevuld met garnalen en saus) van Bofrost, en die hadden we eergisteren. Ik heb er vandaag nog plezier van gehad. Mijn haren beginnen over mijn oren te krullen, ja er zit een slagje in het haar :-), mijn wimpers zijn bijna weer helemaal terug de oude en mijn wenkbrauwen zien er nog maar een beetje uit alsof ze geknipt zijn. Opvliegers, ja, die lijken ook minder te worden, maar ik merk wel dat als ik moe ben doordat ik teveel heb gedaan er meer last van heb. En dat klopt dan ook van wat ze schrijven, je krijgt er meer last van door de volgende factoren: stress, koffie, chocolade, opwinding. Pff kan net zo goed het klooster in gaan dan. Oja, ik ben al 1 kg kwijt (in 3 weken tijd), gewoon door niet meer te snoepen en meer te bewegen.

De omgeharkte geurerwtjes Lathyrus heb ik vorige week vervangen door zaaigoed en ik zag vanmorgen dat het al opkwam, ik heb beide zaaiplekken goed afgeschermd zodat daar geen hark meer door kan gaan en ook geen kat.

Heks3 Hier ligt Zopje op de heksenquilt die eergisteren bijna klaar was, ik denk dat er niks lekkerder ligt dan op een quilt, vorige week heb ik hem ook moeten wegjagen bij de andere quilt die ik aan het maken ben.

Tulpen2_1 hij is al doorgequilt en ligt op een biesje te wachten, maar de heksenquilt had even voorrang, moest af voor morgen. Foto volgt nog. Ik zal voor Zopje een quiltje maken die op tafel komt, speciaal om op te liggen.

Morgen ga ik met de kids en met mijn broer naar Zaandam, verjaardag vieren van mijn schoonzus. Perry blijft thuis, hij heeft nog zoveel werk dat hij het weekend gaat doorwerken.

0 gedachten over “eind van de maand

  1. Katrien

    hey Shirley,

    het gaat de goede kant uit met je hé,beetje bij beetje wat meer kracht en conditie opbouwen maar niets forceren hoor.

    groetjes Katrien