2 juli

Heks alhier de quilt die mijn nichtje Mirjam gisteren kreeg; ik had voor haar zus ook een quilt gemaakt voor haar 16e verjaardag en was dit ook van plan voor Mirjam, alleen was ik toen niet fit genoeg om het te maken; ze was in Maart jarig. Gisteren konden we ze ook nog feliciteren voor het behalen van haar HAVO-diploma, als jongste en als beste geslaagd (weet niet meer of dit als beste van de school, regio of land was). Doet er niet toe, we zijn allemaal kei trots op haar, ze gaat verder studeren en is dan ook vast de jongste van de klas maar niet de kleinste en ze is ook niet op haar mondje gevallen dus die komt er wel.

Ik was helemaal versleten en gaar toen ik in bed lag gisteravond, ook al had ik niet gereden naar Zaandam en terug (nou ja, klein stukje tot aan Utrecht vanaf hier), maar het was toch vermoeiender dan ik had verwacht; ik had het voor geen goud willen missen, zo gezellig en lekker gegeten ook nog!

Vandaag was er eentje van vroeg opstaan, ik dreef mijn bed haast uit om 8 uur en heb lekker buiten in de schaduw en in de wind ontbeten. Daarna nog een detective bekeken die ik had opgenomen en tegen 12 uur herinnerde Tim mij aan dat ik naar een open tuinendag had willen gaan vandaag in Heerle, iets van 10 minuten met de auto hier vandaan. Omdat het enkel nog vandaag was ben ik toch gegaan, ondanks dat ik moe was. Met grote zonnehoed op en fles water mee.

Het was een hele mooie grote tuin verdeeld in ik schat 8 a 9 kamers. Op de Engelse manier beplant met hele mooie kleuren per kamer. 1 kamer was gevuld met rozen en de lucht was haast bedwelmend in de warmte. Werkelijk schitterend maar ik had de puf niet om rustig alle planten te bekijken, jammer dat het ook zo warm was (32ºC). Bij de ingang/uitgang was een plantenverkoop en ik heb om niet met lege handen thuis te komen 5 planten gekocht, 2 éénjarige ‘kattesnorren’, een wit bloeiende plant met stekelige stengels (doorns) en de meeldraden lijken op kattesnorharen van bijna 10 cm lang. Van het zaad schijn je goed te kunnen kweken voor volgend jaar. Ook 2 riddersporen, hele stevige grote planten voor 2,50 per stuk waar later van ’t jaar diepblauwe bloemen komen. En 1 grote lelie, oranje/geel, heel mooi en vol bloemknoppen nog. Na een paar uur weken heb ik ze later in de middag geplant met nog een hoop water als toegift, op hoop van zegen.

Ik duik er zo lekker in, dan kunnen mijn voeten/enkels weer slinken. Ik hoop dat ik ook over een tijd af ben van die vochtophoping, vorig jaar had ik het niet dus dit komt van de chemo.