Eenmaal, andermaal, verkocht!

Ik stond onder de douche, had me net helemaal ingezeept, toen mijn mobieltje afging die ik naar de badkamer had meegenomen, omdat ik een telefoontje verwachtte in de loop van de dag. Maar je moet toch douchen en dan zal je net zien dat ze dan bellen, nou ja, beter dan wanneer je zit te poepen, toch?  Ja ik weet het, niet opnemen is ook een optie, je kan ze altijd terugbellen. Toch maar de kraan dichtgedraaid en de telefoon opgenomen.
F5AB7CCE-83F0-4E0C-8CBF-94561EA9819A
Loki werd wakker en keek me met hele grote ogen aan, dit klopte niet met haar ritueel: pas wanneer het washandje door de lucht vloog en met een plof in de wasmand landde, sprong ze uit de wasbak om mijn benen kopjes gevend te begroeten terwijl ik probeerde de handdoek te pakken zonder over haar te struikelen.
Had ze nou het vliegende washandje gemist? Ze sprong op de grond en maakte rondjes tegen mijn druipende benen terwijl ik de verkoper van de volvo-dealer sprak.

“Nee hoor, u stoort me helemaal niet”, loog ik glashard, blij dat het geen videocall was. Ik kon toch moeilijk zeggen dat ik nat en poedelnaakt was?  Hij had gegadigden gesproken en gezien, en het hoogste acceptabele bod was -niet schrikken,- €250,- Dit kwam van een ex-collega van de garage die onlangs voor zichzelf was gaan werken, mmm, nou vooruit, we hadden iets meer verwacht (€750,-) maar in deze moeilijke tijden willen we niet het vel over iemand zijn neus trekken. Je moet een ander ook wat gunnen. Hij zou later vandaag nog contact opnemen om het af te werken, en ik ging verder met douchen. Loki sprong zuchtend weer in de wasbak.

Vlak voor het middaguur belde de verkoper weer, hij had enkel mijn handtekening nog nodig en dan was het geregeld, de motorrijtuigenbelasting was per direct stop gezet en wij hoefden dan alleen de verzekering stop te zetten. Ik liep op weg naar de voordeur langs Jon, het liefst ging hij mee maar dat kan niet
C59CB58C-77B2-4565-B0F0-408D29C56AA8
Toen ik de auto weer terug op de oprit zette hoorde ik een hard bonk op het dak, en jawel, Jon kwam me begroeten, zo blij dat ik er weer was trok hij me toen ik uitstapte aan de jas naar hem toe om even lekker te kroelen, aaah zo lief. Hij rende mee naar binnen en wist gelijk iets leuks om samen te doen, quilten.
B2E8B253-A366-4093-B765-03BB94DA3B9B
Morgen Jon, morgen.
Dochter uit Amsterdam liet ons weten dat de Hubkes (kleine zachte witte anijsbroodjes) waren aangekomen en dat ze zalig waren, ze ging de helft in de diepvries doen voor later. Nog iets nostalgisch: toen de kinderen klein waren was het een sport om de klok van de magnetron op 123456 te zien springen, het had iets magisch; we hebben nog steeds dezelfde magnetron, en ik voelde dezelfde spanning van toen dat niemand met de ogen knipperde om het niet te missen
25049D1F-EAF5-4511-A996-062D66818297

3 gedachten over “Eenmaal, andermaal, verkocht!

 1. Renske

  Nou ja dat is een ‘zakcentje’ maar voor een auto die 23 jaar is, is dat nog een leuk prijsje.
  Wat zijn Hubkes?
  Wat een schat is Jon toch.

 2. Yvonne aka sommeke

  Ach, de auto zo snel verkocht … dat is toch een zorg minder, vergeet die mindere prijs maar snel.
  En wat ben ik toch jaloers op je lieve gezelschap!

 3. Truus

  Dat is dan vlot verkocht en ja voor auto’s van deze leeftijd krijg je weinig voor. Je had misschien nog wat meer kunnen vragen,maar weg is weg!
  Leuk is dat met getallen he. Zo is het ook leuk als de digitale klok 12.12 aan geeft of 11.11 of 14.41….
  Gezellige avond
  groetjes, Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.