een tenenpraatje

In de eerste 2 maanden dat ik aan de chemo hing is er iets mis gegaan met de nagel van mijn grote teen, hij werd heel donkerblauw alsof ik hem had gestoten en liet in de weken daarna voor de helft los. Heel rot maar dat was toen bijzaak, ik zat in de "shit happens" fase en nam het voor lief aan. Die nagel is gaan groeien en lijkt zich weer als een keurige teennagel te gedragen, behalve dat hij naar een zijkant met een boogje in mijn teen drukt, wat behoorlijk pijnlijk is.

Na de zomervakantie ben ik naar de pedicure geweest en toen heeft ze de boel al wat los gemaakt en voelde het als een verademing, heerlijk. Gisteren ben ik weer gegaan, nadat ik afgelopen week met pijn in mijn voet elke morgen wakker werd; zelfs de druk van het laken op mijn tenen was teveel aan het worden. Ze heeft nu de helft van de teennagel aan de zijkant losgefreest en hier onder een stukje ‘papier’ geschoven, in de hoop dat de nagel al groeiend over de huid heen gaat ipv er in, het papiertje voorkomt het ingroeien. Mocht dit niet helpen dan moet ik aan een beugel, dan moet ik naar een podopeed die een metalen draadje midden op de teennagel plakt en de weerszijden van het draadje haken in de zijkanten van de nagel, en trekken als het ware de nagel platter. Zodra het goed is doorgegroeid kan het draadje eraf (groeit mee en gaat er dus na een knipbeurt vanzelf af) en is het probleem als het goed is verholpen. Laten we het hopen, want ingegroeide teennagels is geen pretje.Voetstappen4

De pedicure zei dat de meeste mensen veel te lang zelf wat aanrommelen met schaar en tang, het te kort wegknippen, en vooral in de hoeken wegknippen maakt het probleem alleen maar erger, ook al lijkt door het weghalen van de druk het probleem verholpen. De nagels groeien dan weer vrolijk de kantjes in.

Zoals we 1 keer in de 6 weken naar de kapper gaan, zo horen we dus eigenlijk ook eens in de 6 weken naar de pedicure te moeten gaan bij problemen. Je bent een half uurtje kwijt en je voeten voelen daarna als herboren. Ik vroeg de pedicure of ze een 10 rittenkaart had, zodat ik in 1 keer kon betalen en dan slechts mijn stempelkaart hoefde mee te nemen ipv portemonnee, maar helaas, ze had het niet. Ze had er ook nog nooit van gehoord en leek het een leuk idee te vinden. Ik ben benieuwd.

Gisteren een nieuwe term geleerd: tunnelnagels. Erfelijk. Een nagel die als een boog op je teen ligt, met de open randen naar beneden. Je kan je wel voorstellen hoe lekker dat aan moet voelen, not. Wordt ook dmv een beugeltje verholpen, dus dames die hiermee rondlopen en denken dat dit bij het leven hoort: naar de pedicure. Ik heb wel een plaatje van een tunnelnagel, maar ik vind die er zo onsmakelijk uitzien dat zelfs ik het te ver vind gaan om hem te showen.

Oja, en nog een tip voor schimmelvoeten: elke dag 10 minuten met je voeten in een badje pure azijn (en dan geen schoonmaakazijn maar natuurazijn) en de voeten aan de lucht laten drogen.

Kaneelpoeder in je schoenen strooien schijnt goed te helpen tegen tenenkaaslucht, alleen niet gek opkijken als de mensen appeltaart verwachten te zien als je de kamer binnen loopt.☺

Mijn bril zit goed, autorijden is een stuk fijner geworden, allen die regen op mijn glazen is minder. En de krant lezen, daarvoor zet ik mijn bril af, dan zie ik het veel beter.

0 gedachten over “een tenenpraatje

 1. Dita

  In het kader van: zorg goed voor je zelf, een ander doet het niet (nou ja bijna niet) ga ik al jaren iedere 8 weken naar de schoonheidsspecialiste en iedere 6 weken naar de pedicure. Beide verenigd in dezelfde persoon. Is heerlijk en ik kan het aanbevelen. Mijn voeten lijken wel 10 kg lichter te zijn na een pedicurebeurt. Heerlijk gescrubt en gemasseerd en alle nageltjes weer in prima conditie. En zomers ook nog een mooi kleurtje erop. Wat wil je dan nog meer? Tenminste waar het voeten betreft.>:))

 2. marlies

  Gave bril Shirley! mijn man en ik moesten vandaag ook naar de opticien , hij voor een “gewone ” bril en ik voor een leesbril , hebben we toch een beetje mazzel hij heeft een dure [au au in de portemonnee ] en de mijne kost niks noppes nada , lekker toch zo’n voordeeltje!
  Ik wilde eigenlijk wat meer weten over de quilt op de achtergrond , lekkere kleurtjes , maar wat en hoe …de friemeltjes?
  Marlies

 3. Shirley

  de quilt op de achtergrond is mijn allereerste quilt, een sampler (staat in fotoalbum links) en die friemeltjes is gewoon vanzelf gegaan. Eerst speldde ik de avondvierdaagsespeldjes erop zodat we ze niet kwijt raakten voor het jaar erop. Toen kreeg Tim een hoedenspeld in Engeland, hup erop, en de broches die ik draag maar ook steeds rond liet slingeren, erop. En dan zitten er pins op van winkels, en van onze quiltkletsersgroep. En ja, 3 vlinders die ik in Maastricht kocht, leek me enig om te dragen maar ze zijn te zwaar.