een mooie trieste dag

Ondanks dat het een trieste dag was met een crematie van een quiltster, was het ook een mooie dag; er werden mooie dingen gezegd, mooie liederen gezongen, mooi weer, mooie bloemen bij en een mooie quilt op de kist, gemaakt door vele Quiltkletsers. Toen ik de foto maakte besefte ik weer hoeveel geluk ik heb gehad, ik kreeg ooit ook zo’n quilt en dit is de 2e keer dat ik hem als kistbedekking zie; eerst bij Dita en nu bij Pat.

de foto op haar kist heb ik onherkenbaar gemaakt. Het roze/witte/beetje gele bloemstuk op de grond voor de gele bloemen bij de kist is van onze quiltgroep, ik was blij hem te zien, ‘k had al visioenen dat ik een verkeerd adres had opgegeven.
De autorit was een stevige, eerst bijna 40 minuten om in Zwijndrecht te komen, en vandaar uit kon ik meerijden met Ingrid -met haar man als chauffeur- naar Almelo, 2 uur verderop. Daar kwamen we ruim op tijd aan om nog een kopje koffie te drinken bij Ariane, waar we na de dienst aan de erwtensoep mochten schuiven. Heenweg ging vlotter dan terug, met al die files, en in mijn eigen auto terug naar huis rijdend schoot ik gelijk vanaf de afrit Zwijndrecht in de eerste en gelukkig laatste file. ’t Was bijna half 8 toen ik aan tafel zat, helemaal gaar.

’t Is nu ook veel te laat geworden weer, gelukkig kan ik morgen wat uitslapen. Morgen wil ik programma’s kopen, eentje van fotobewerkingsprogramma iPhoto Express, want die oude van mijn pc werkt niet op Windows 7, net als de cd-burner die ik had.   

0 gedachten over “een mooie trieste dag

 1. Erna

  Ja, een trieste dag maar wel mooi dat je er namens veel QK was. Succes met je fotoprogramma. Groetjes, Erna

 2. Risja

  O wat lees ik nu Pat overleden.
  Ik kan mij haar nog wel herinneren van de Quiltkletsers.
  Jeetje gecondoleerd met jullie forummaatje.
  Succes met je fotprogamma, altijd leuk om te doen.

 3. miranda sol

  Een heel mooi liefdevol gebaar om die quilt zo te zien liggen op haar kist…erg bijzonder ook….moet niet makkelijk geweest zijn voor jou meis. Hou je taai en wie weet tot gauw! Hugs from Virginian