Een handwerkje voor erbij

Om op het komend quiltweekend in Loon op Zand lekker achter mekaar te kunnen naaien, aan deze quilt
DSC03313 photo DSC03313.jpg
had ik al een hele stapel (over de 100 stuks) vierkantjes doorgesneden en strookjes klaar liggen, dat scheelt met het meesjouwen van een snijmat, zo bedacht ik me, en keek in een la of daar nog wat lapperigs verstopt lag.
 photo IMG_2242_zps6c80230b.jpg
Tussen de lapjes bevonden zich ook wat patronen, waaronder dit juweeltje,
 photo IMG_2238_zps932e4325.jpg
geen idee meer hoe ik hier aan kwam, een verjaardagscadeau? Maar te mooi om te laten liggen, deze Kitty’s Kottage van Piecemakers van 1995, (item #QC36) en ja, met een K in Kotttage, en geen C, vreemd, maar goed, dat mocht de pret niet drukken. Afmeting ongeveer van een FQ, dus te behappen. Leuk om als handwerkje mee te nemen komend weekend (ja,ik heb nog wel wat om uit te kiezen, maar iets vers is toch veel leuker?) Het zou heel leuk zijn als ik op het quiltweekend al met lintborduurwerk aan de slag kan gaan, gewoon ter afwisseling van het machinaal geweld, dus ging ik gelijk aan de slag, tekenen, knippen, strijken, knippen en dan….

Het omstrijken van de naden naar de achterkant werd vergemakkelijkt door gebruik van de siliconen vingertopbeschermer
 photo IMG_2243_zpsc37744f1.jpg photo IMG_2244_zpsc3fbd198.jpg photo IMG_2245_zps1008559d.jpg photo IMG_2246_zps080c67a5.jpg
helemaal top als je niet handig bent met het gebruik van een satestokje. Werkt prima!

De stofjes waren vrij snel bijeen gezocht, scraps genoeg, en voor het water en de 2 graskleuren dook ik in de bakken van mijn moeders verfsels, maar de lucht… ik had eerst dit lapje, eentje uit de winkel jaaaaren geleden, beetje veilig he. Bedenk dat er rechts nog een grote treurwilg komt, dus een deel van die lucht is amper te zien.
 photo IMG_2249_zpsa697be3f.jpg
Wat te denken van de lapjes van mijn moeder, ik kan van dramatische donderluchten,
 photo IMG_2257_zps4aae2794.jpg photo IMG_2259_zps58a5b6f4.jpg
avondrood dat bij zonsondergang nog tussen de donkere wolken heen schemert,
 photo IMG_2260_zps9a1b6ec3.jpg
of voor de rozige avondlucht.
 photo IMG_2261_zpsa0595cab.jpg
En niks geks aan deze kleuren, als ik soms zie wat de natuur aan kleuren in de lucht bied, denk ik “Dat zou je toch nooit geloven als iemand het op foto liet zien?”

Ik heb nog even de tijd om te kiezen welke het gaat worden, eerst de kleine dingetjes op en aan elkaar naaien, met het handje ja.

0 gedachten over “Een handwerkje voor erbij

 1. supergoof

  die lucht van je moeder is helemaal TOP!
  Ik ben benieuwd,… helemaal leuk dat ik het straks van heeeeeeeeeeeel dichtbij kan ZIEN!
  Denk ineens ook aan het toetje van vorig jaar,…..
  Zucht,…. zo lekker,……

 2. Chris

  Heerlijk om zo te spelen met lapjes. Die lapjes van je moeder zijn wel super voor zo’n werkje. Je bent al bijna klaar!!

 3. Ines

  Wat een ontzettend leuk patroon, die zie ik je wel afkrijgen in het weekend.
  Nog heel even en dan mag je weer.

  Groetjes
  Ines

 4. Marloes

  Leuk blok, wat ben je weer snel! Die donkere luchten vind ik het mooist vanwege het contrast met het huisje. Een lapje van je moeder dus 🙂 Veel plezier op het quiltweekend!!

 5. Hermie

  prachtige luchten, de een na laatste heeft mijn voorkeur. leuke blokken heb je gemaakt, heel simpel met een mooi resultaat.

 6. Else

  lekker bezig, het wordt een plaatje! Ben heel benieuwd naar je lucht, je kan alle kanten op (lol) Heel veel prikplezier, knuffel Else