een geweldige dag

Een dag om niet snel te vergeten, en niet alleen omdat het mijn verjaardag was -48 jaar ben ik vandaag geworden- en die van mijn zus in Melton (gefeliciteerd Patricia!), maar ook omdat we Evelien weer veilig thuis hebben, een gezellige middag met familie en lekker eten en het allermooiste: Evelien is ingeloot voor haar medicijnenstudie in het UVA in Amsterdam! De brief zat vanmiddag bij de post en ze straalde toen ze het me vertelde, en ik hield het toen niet droog. Zo trots op mijn meisje en zo blij voor haar. What a day today! My 48th birthday, my sisters 28th birthday-hehe-, Evelien back from Kreta in one piece, a lovely familygathering, but the best part was Eveliens news: a letter arrived this afternoon she’s accepted in the UVA in Amsterdam, as a medical student, starting the end of August!

Vannacht stonden we om kwart over 2 bij Gate 2 te wachten op de dames, samen met de andere ouders. Het was of er een blik bruingebrande pubers werd opengetrokken, toen Eveliens vlucht de gate uit liep 3 kwartier later, Evelien met rood hoofd en gebleekte haren en zo vrolijk lachend. Op weg naar de auto -terwijl Perry even een broodje kaas haalde- kreeg ik mijn eerste verjaardagscadeautje al van haar, een kleine windgong van bamboe, voor mijn verzameling, altijd goed! Deze gong kreeg later een mooi plekje onder de veranda. Om half 5 lagen we in bed, de vogeltjes waren hun stembanden al flink aan het opwarmen en 1½ uur later zat meneer ekster boven ons raam de buurt wakker te schreeuwen. Gelukkig lukte het me om nog een paar uur te slapen.

Photobucket

Toen iedereen gedoucht was en gegeten had kwamen mijn cadeautjes op tafel, ze hadden flink hun slag geslagen bij Quiltshop Leur, zoveel mooie FQ’s, 3 enige kattenbeeldjes van Jim Shore en een quilttijdschrift. Ook een hele stapel quiltromannetjes, Suzanne noemt ze plagend "het mysterie van het verdwenen lapje", en ook nog de nieuwste cd van U2, 6 mooie antiekerige wedgewood achtige koffiemokjes, een roze radio/cd speler, een MP3 speler met 24 GB geheugen ("voor al je quiltpods", wist Tim me te vertellen); Evelien had vanuit Kreta nog 3 mooie mozaik schaaltjes voor me meegebracht, die kleuren zijn echt zo mooi. En toen de visite om 4 uur kwam kreeg ik nog meer cadeautjes! 4 quiltboeken en een doos vol mooie groentenplantjes (tomaat, komkommer, paprika) in bloei en ook al vol vruchten, morgen ga ik lekker verse tomaatjes op peuzelen!

We hadden een bbq gepland voor vanavond, en met hulp van velen stond de tafeltennistafel in no-time vol borden vlees en was de tafel ook al gedekt toen ik klaar was in de keuken.Photobucket Ik had voor deze keer aardappeltjes uit de oven erbij, en dat viel bij iedereen goed in de smaak. Zalig gegeten, lekker toetje -keuze uit ijs, meloen of milkshakes door Perry gemaakt

PhotobucketPhotobucket

Om 9 uur vertrok het gezelschap weer naar Hoek -ze moesten er morgen heel vroeg uit, vakantie vieren in Cornwall. PhotobucketEn nadat alles was opgeruimd gingen Tim en Perry de tent (van Tim) op zetten, Evelien stond vanachter het raam met opgekrulde tenen toe te kijken. "Moet je ze toch zien klungelen, zal ik even helpen?", vroeg ze me, maar ik zei dat ze het karwei samen maar moesten zien te klaren, en verhip, nog geen uur later stond-ie, welliswaar met 2 haringen tekort, maar hij stond.Photobucket Het inpakken ging vlotter, en als het morgen nou droog blijft, dan mag Tim het nog een keer doen, net zo lang tot hij het zonder hulp kan doen. Als hij over 2 weken in Wacken de tent op moet zetten, dan moet hij het ook alleen kunnen doen.

0 gedachten over “een geweldige dag

 1. PAt

  Gefeliciterd met je verjaardag en met het nieuws dat Evelien is ingeloot! Super dat zij de studie van haar keuze mag doen!

  groetjes,
  Pat

 2. Guute

  Dubbele proficiat, Shirley! Eentje voor jou en eentje voor Evelien. Je hebt een zalig dagje gehad en dan nog zoveel leuke cadeautjes. Dan wil je wel iedere dag jarig zijn!

 3. marloes

  Hi Shirley, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Je bent goed verwend, en wat fijn dat Evelien medicijnen kan gaan studeren!

 4. Jantine Urban

  Al ben ik een nachtje te laat, het is nog vroeg in de ochtend van de volgende dag;-). Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Wat heerlijk dat je die gezond (!) hebt kunnen vieren met man en kinders en de rest van de familie. En hoera voor Evelien die naar Amsterdam mag. Een heerlijke stad om te wonen en een goede universiteit!

 5. Mieke

  Een heel gelukkige verjaardag gewenst Shirley en proficiat voor je dochter !

  Begin september mag ik ook mijn 48 jaar vieren ! Hopelijk wordt ie zo leuk als bij jout.

  Groetjes

  Mieke

 6. miranda sol

  Van harte meid! En wat een geweldige cadeau’s heb je gehad. En je mozaieke schaaltjes…..Toppie. En geweldig dat Evelien aangenomen is trouwens. Groetjes uit het zonnige Zeeland

 7. Inge Slaats

  Pas 48, wat ben jij nog lekker jong! Proficiat nogmaals hoor, zo te lezen was het een superdag met supercadeautjes en allemaal gezellige typjes op je feestje!
  En ik kan me voorstellen dat je het allerblijst (raar woord eigenlijk….) was met het toelaten van Evelien voor haar studie medicijnen. Helemaal geweldig, voor haar ook van harte gefeliciteerd!