Druk weekje

De tijd vliegt, weer een week voorbij, weer een bee achter de rug waarbij ik de loterij quilttop nu klaar kreeg, (de donkere rand is in het echt blauw)
IMG_4945Het doorquilten gaat een taak worden voor andere dames (als het niet lukt wil ik het doen, maar ja, het is een groepsproject). Ook heb ik twee dagen “gewerkt” in Leur, en verder heerlijk in de tuin gewroet, we hebben geboft met het weer afgelopen dagen! Als een boom van vol blad naar kaal gaat in vier dagen tijd, IMG_4949IMG_0050dan weet je wel wat je te doen staat, heel veel blad opruimen! IMG_4951
Ook de Canadess es achter in de tuin laat z’n rode bladeren vallen
IMG_0040deze foto is drie dagen geleden genomen en de boom is nu bijna kaal.IMG_4952
En ik heb wederom een deel van een plantenperk uit zitten mesten, letterlijk onder toezicht van Loki, die op een gegeven ogenblik met haar pootje naar beneden zat te graaien en mij op m’n hoofd tikte, ik had tot dat moment niet in de gaten dat ze boven me zat 🙂 .
IMG_4973Ik was onder de pergola bezig grond onkruidvrij te maken voordat ik er allium bollen kon planten IMG_4975
De stekjes van de blauwe doorbloeiende Hortensia zijn aangeslagen, ik zal ze in het voorjaar in de volle grond zetten, nog even nadenken waar ze gaan staan.
IMG_4955Zo leuk als stekjes goed aanslaan! De na de bloei uitgegraven Alliumbollen heb ik ook weer in de grond gezet, ik had ze zolang in een pot met potgrond gezet, de dunne witte wortels kon ik als natte mihoen zo uit elkaar trekken en de geur van uien kwam toen vrij.  Ze staan nu op drie plaatsen in de achtertuin, ik ben heel benieuwd hoe het er uit gaat zien komend voorjaar.IMG_0073De gele naamstekertjes voor de planten kon ik nergens vinden, lang leve de verhuizing, ik ben van alles kwijt, maar gelukkig vond ik wel enkele gourmetpan spatels, die zijn hier ook goed voor, met watervaste stift de naam erop en zo weet ik zondag waar ik niet moet spitten als ik de andere bloembollen ga planten.
IMG_4978 alleen moet ik wel beter spellen, allium schrijf je met twee l’en. Een bezoekje aan een tuincentrum -ik ging alleen om bloembollen en viooltjes- liep een beetje uit de hand,
IMG_4982De grote rode herfstaster staat nu te schitteren bij de voordeur, onvoorstelbaar dat het familie is van de schattige witte 30 cm hoge Aster op de foto hieronder.   IMG_4984 Het is de Monte Cassino, ik heb er 6 plantjes van gekocht, net als van de roze Gaura, ik had ze vroeger in het wit staan, maar die waren op in het tuincentrum.IMG_4987Van de Zeeuws Knoopje die in het karretje zaten is in de potjes te weinig plant te zien voor een foto, maar als ze groeien en bloeien staan ze zo leuk in de tuin. De Brunnera (winterharde Kaukasische vergeet-me-nietjes) zijn ook helemaal verdwenen uit de tuin, dus heb ik er twee verschillende voor terug gekocht,

IMG_0086IMG_4986het worden behoorlijk brede planten, dus van elk eentje is voldoende. De Brunnera met bont blad heet “Jack Frost”, geweldig!
De lavendelplanten die in de voortuin stonden waren compleet verwilderd en verhout, hier was niks meer mee te doen, ze zitten al in de compostbak en gistermiddag heb ik de nieuwe plantjes al in de grond gezet.IMG_4988Deze oranje/gele vuurdoorn komt tegen de schutting aan, denk ik, we zien wel hoe het loopt.