dopie

Ik denk dat ik morgen even naar de kapper ga, de haren groeien al over mijn oren 🙂

Koppie Tim heeft deze foto net gemaakt, klungelig en niet goed door durven drukken op het knopje. En dan zijn commentaar op de vorige foto: "Je zag er net heel dopey uit mam." En dan gelijk er achteraan zeggen dat het niet lukt met afdrukken. Dus sis ik door mijn tanden: "Je moet niet aaien over dat knopje maar doordrukken Tim." en ik moet stiekem lachen om zijn klungeligheid. Dat staat dus op de foto, mijn ingehouden lach. Wat ook te zien is op de foto zie rechts op de quilt; alle avondvierdaagse speldjes zodat we ze niet kwijt raken. Slim he.

Ik heb vanmiddag bijna 3 uur geslapen, en stom gedroomd ook nog dus werd ik wakker helemaal verbijsterd en ik kan me nou toch niet meer herinneren waarover ik had gedroomd. Het zal wel aan de warmte liggen, hoewel het nu heerlijk is buiten. Ook een beetje sprookjesachtig met de purpere tot roze lucht. Een merel zingt de longen uit zijn lijf, ik denk dat hij boven Suzanne’s kamer op het dak zit, het klinkt zo dichtbij.

We hadden een ratjetoe aan eten vanavond, lang leve de diepvries; rode kool met appeltjes (alweer) voor 3 personen, spinazie voor 2 personen (bleek later) en snijboontjes voor 1 pers.Met lekkere aardappelpuree erbij; ik was door de nootmuskaat heen en had er ‘All spice’ door gedaan, niet de aftershave maar de kruidenmix. Ik rook dat er een beetje nootmuskaat in zat, dus op hoop van zegen. En het was nog lekker ook vond ik en ik kreeg geen commentaar dat er een raar smaakje aan zat dus dat valt mee. Wel is het zo dat ik nu steeds te horen krijg dat de aardappelpuree die oma maakte wel heel erg lekker was, zo van "Daar kan jij niet aan tippen." De overheerlijke kip-cordonbleu’s maakten het af.

Ik liep de hele dag te bedenken wat er ipv spinnen op de heksenquilt van Mirjam kan komen en ik ben eruit: pompoenen! Net zoals ze met Halloween eruit zien. Ik zie Henk al driftig ‘ja’ knikken. :-)) Ik zal er een paar maken: uit stof royaal het printje knippen en met tussenvulling en achterkantstof de pompoen met cordonsteek rondom omstikken. Dan rond de cordonsteek voorzichtig uitknippen en voila, klaar  is de applicatie. Even bedenken waar ik de Halloweenstofjes opgeborgen heb.Stoffenkast

achter de spiegeldeuren kan het ook nog zitten, en anders tegenover de kast naast de pc in een ladencontainer. Ik krijg het al warm als ik er aan denk. Als ik ze af heb stuur ik ze wel op en dan kan Henk de spinnen er voorzichtig afpeuteren en de pompoenen erop plakken met een beetje textiellijm.

Wat een zooi op mijn naaikamer he, heerlijk! Aha mijn koeltoren is ook te bewonderen, lekker ding, neemt ook niet zoveel plek in beslag. Ik zag gisteren in het krantje dat de Marskramer ze ook verkoopt. 3 standen plus een timer erop, ideaal! Ik had hem gisteren aangezet toen ik naar bed ging met de timer op een half uur, hij ging met een bescheiden tik uit en ik lag toen al lekker koel te wezen..

0 gedachten over “dopie

 1. Adrie J.

  hai Shirley, wat een lekker “koppie” krijg je!! LOL
  Menigeen die het zo kort laat knippen, nu met die hitte.hihihi!
  Het koelt gelukkig nu een beetje af, de temperatuur wordt tenminste wat meer “nederlands”.
  ‘S nachts heb ik er niet zo’n last van, we hebben een grote ventilator boven het bed hangen en als die op de laagste stand draait, is het lekker en het houdt ook nog de muggen op afstand!
  hou je taai! groetjes, Adrie

 2. marianne

  Hoi Shirley, Dat ziet er perfekt uit Je koppie bedoel ik dus.Leuk hoor en met deze temperatuur nog lekker ook denk ik zo.
  Wat de rommel in je hobbykamer betreft : het is wel een teken dat je weer volop in actie bent . In een opgeruimde kamer wordt weinig gedaan zeg ik altijd tegen DH Trouwens heb je voor je haloween lapje ook in de koelkast gekeken ?LOL
  Groetjes Marianne