Doorzakken

Toen ik zondag braaf aan het aanrecht stond en met mijn hand in een emmer warm water oefenend naar buiten keek
pols
viel me iets op wat niet klopte, daar bij de boom bovenaan de stam
IMG_7013 IMG_7017
Oei, de voorkant van het voerhuisje was gewoon losgeraakt van de achterwand! Hier had een wel hele zware vogel of eekhoorn zijn landing gedaan, of zou het Zipje, Zopje of Loki zijn geweest?  Zipje niet, die kan vanwege gewrichtsproblemen niet meer zo hoog springen, Zopje zou het misschien nét halen, ik zie hem al met uitgeslagen nagels van zijn voorpoten zich vastgrijpen, balend van de te korte sprong. Loki lacht om deze hoogte, dit doet ze met twee vingers in de neus, maar wel met nagels ingetrokken, want ze zijn vlijmscherp, zo laat ze hier zien. Ze ligt innig tevreden hard spinnend en aanhalig op de krant mooi te wezen, het ene oortje wat naar achteren omdat er net iets tegen het raam tikte. Maar of ze zwaar genoeg is om het huisje te mollen? De vogeltjes maakten dankbaar gebruik van het openstellen van het eekhoornvoerhuisje, het handjevol voer in de bak was in een mum van tijd op.
IMG_2929
Hier liggen de katten te genieten van hun jointje,  speeltjes ingewreven met kruiden maakt dat ze helemaal high worden voor eventjes.
trio
vlnr Loki, Zopje en Zipje
Welk kruiden ze lekker vinden? De “zweetvoetenthee” die ik ’s avonds wel eens drink, het is de valeriaan die het hem doet, de speeltjes werden met de droge inhoud van een zakje ingewreven. Als je ze het zakje zo geeft vreten ze het op, en dat kan volgens mij niet gezond zijn voor een kat.
IMG_7028
het lijkt op het effect dat ze krijgen van Kattenkruid, in de dierenwinkel wordt het verkocht onder de naam Catnip, bij ons groeit het in de tuin en rollen de katten er graag door.

5 gedachten over “Doorzakken

 1. Truus

  Dit kan ook zonder een zware vogel of poes gebeuren.Heb verschillende vogelhuisjes die spontaan naar beneden kwamen door slechte montage.En ze hingen nog maar sinds afgelopen zomer!!
  Mijn eekhoornvoederhuisje is nog heel,maar het zou me niet verbazen als het ook zomaar ineens ergens halverwege hangt.Sorry voor Vogelbescherming/Vivara maar de kwaliteit is erg slecht.
  Heb ze hier niet zo zien rollebollen in die planten-het lijkt wel of ze in het filmpje het dierenasiel er op los gelaten hebben! (lol)
  groetjes,Truus uit Drenthe

 2. Anne Marieke

  Hier gaan ze helemaal snotteren en kwijlen van die speeltjes met catnip. Zo grappig.

  Wij hebben ook ervaring met uit elkaar vallende huisjes, dus hoeft inderdaad geen dier te zijn geweest.
  Wat leuk dat je eekhoorns in de tuin hebt!

  Hoe gaat het met je arm?

  Zo leuk drie zwarte katjes. Wij hebben er één (zwarte dan hè) maar zou er best nog een paar willen. Ze zijn zo leuk.

 3. wilma oud

  Wij hebben een stevige standaard met een pot vogelpindakaas erin. Nou die pot lag vandaag dus ook op de grond. En wij dachten ook: misschien een te grote vogel eraan/in? Ach, wie weet. Wat liggen de poezen er heerlijk bij. Groetjes Wilma

 4. Johanna Zweden

  Ja dat overkomt ons ook met Simba……………….
  Wat heb je toch een schitterende katten
  Die arm ziet er nog steeds gezwollen uit sterkte
  Groetjes uit Zweden en een fijne dag

  Ps eindelijk gelukt om je site op mijn site te krijgen

Reacties zijn gesloten.