Dievengilde

Ik ben heel erg boos geworden vanavond: het viel me op dat de kerstverlichting bij de heg en langs het pad nog niet aan was, dus ik keek eens extra goed naar buiten en zag dat het gejat is! Een 20 meter lange multicolor flikker lichtslang gewoon weg en de dunne lichtstaafjes ook foetsie. Komt later de overbuurvrouw er aan (huis vol verlichting, lekker over de top) met een hand vol staafjes, die had haar man vanmorgen in hun tuin gevonden, was in een struik gegooid. Het snoer was duidelijk afgeknipt en de rest lag over ons pad en de stekker zat nog in de doos buiten (achter een conifeer). De verlichting in de grote boom was ook uit, kapot op de onderste lichtketting na. Ik keek hoe dit had kunnen gebeuren en zag dat de koppeling tussen de onderste ketting en die daaropvolgend half los zat, het beschermdopje dat de verbinding moet afdekken was losgedraaid. Dus de rotzak(ken) had die verlichting ook willen jatten, maar met losdraaien is er kortsluiting gekomen waardoor de bovenste helft kapot is gegaan.

Dat van de kortsluiting hebben we gemerkt; om half 6 zoiets was Perry wakker geworden en zag dat zijn klok het niet meer deed. Hij was gelijk de meterkast in gedoken (waar onze chipsvoorraad ligt en ik dacht nog, "wat een raar tijdstip om nu al aan de chips te gaan zeg!"), alle stoppen van boven lagen eruit. Omdat we niet wisten waar de kortsluiting vandaan kwam hebben we op alle kamers alle stekkers eruit getrokken.Of de diefstal ook rond dat tijdstip is gebeurd weten we niet.

Ik heb de tijdschakelaars anders ingesteld, het licht gaat om 23.00 uur uit en pas om 7 uur aan. Hopelijk scheelt dat. Ik heb ook de politie gebeld en vroeg of het nuttig was dat ik aangifte van diefstal zou doen. Ze vond dit zeker de moeite waard (dan is het geregistreerd en kan men misschien een patroon/spoor ontdekken)maar ik kan pas dinsdag om 13.00 uur aangifte van diefstal doen, op afspraak ja, omdat het zo druk is en er anders lange wachttijden zijn. Te gek voor woorden, ik neem aan dat spoedgevallen voor gaan.

Vanmiddag hebben Perry en ik (nog niet bewust van de diefstal) nieuwe kerstverlichting in de grote spar gehangen. Ik heb de oude lampjes er zo ver mogelijk uitgehaald, het laatste stuk kon ik niet bij en heb ik zo hoog mogelijk afgeknipt; de rest hangt nog tegen de stam aan en valt niet op. Bij de Boerenbond had ik eerder een telescopische steel gekocht (tot 4 meter uit te trekken) waaraan tuingereedschap geklikt kan worden, plus een daarbij horende miniharkje met 3 grote haken eraan. De middelste haak heb ik met een ijzerzaagje eraf gehaald en zo werd het een perfect instrument om de verlichting in de hoge takken te kunnen hangen.

Perry klom op het plat dak bij de voordeur en hing het snoer helemaal in de top met de haakstok en toen hebben we samen de rest erin gekregen, mooi verdeeld en goed in het zicht. Pas toen alles erin hing zag ik in de keuken in een plastik tasje nog een doosje met 5 meter snoer liggen, was ik vergeten mee naar buiten te nemen. Mooi als reserve dan maar.

Toen we achter de diefstal kwamen ben ik weer naar de spar gegaan en heb het snoer op verschillende plaatsen met zwarte binddraad aan de takken vastgemaakt. Als ze weer gaan jatten moet het ze vooral niet te makkelijk gemaakt worden, hoe langer het duurt hoe eerder ze ermee kappen hoop ik. Stelletje rotzakken, ze moeten met hun tengels van andermans spullen afblijven, ze gaan maar werken voor hun eigen verlichting.

0 gedachten over “Dievengilde

  1. Mary

    toch niet normaal he !!! Ook ons is dat een paar jaar geleden overkomen !!! mooie sterretjes op stokjes compleet opeens verdwenen !!!! We hangen alleen nu nog wat in de boom en verder niet meer in/op de grond!