Diamond Roses gesandwiched

Span1  neem 4 lange latten op de hoeken vastgezet (met klemmen of bouten) en leg hierop een lap stof

Span2 die vast gezet wordt met punaises, hierop leg je de tussenvulling, de naden zet je -stotend tegen elkaar aan liggend- vast met lijmspraySpan3. En dan leg je de top er op, goed strak gespannen en met lijmspray vastgelijmd omdat ik dit met geen mogelijkheid het met naald en rijgdraad gedaan kreeg -de naald er in steken lukte me nog wel, maar hoe krijg je de naald in vredesnaam omhoog gekanteld en weer door de stof; mijn armen waren te kort om zowel boven als onder de quilt te reiken- en de veiligheidspeldjes nergens meer kon vinden. Span4 Wel heb ik de randen vastgeregen.

En nu nog een mooi quiltpatroon verzinnen om het geheel door te quilten, ik denk toch blok voor blok.

En dan hier de klapper van de week: BeforeTim kwam lichtelijk gefrustreerd de badkamer uit vanmorgen nadat hij een verwoede poging had gedaan om zijn haar zo goed mogelijk te ‘stylen’ -ja, dat is niet alleen aan meisjes voorbehouden- Afterjpeg en niet tevreden met het resultaat besloot hij om na schooltijd naar de kapper te gaan. Het resultaat was verbluffend, niet dat hij al die tijd voor gek had gelopen, in tegendeel, die krullenbos stond hem heel goed, maar dit is toch wel heel smakelijk! We moesten lachen toen hij aan tafel aan Evelien vroeg of hij er nu geil uitzag.☺

0 gedachten over “Diamond Roses gesandwiched

 1. Inge Slaats

  Wow, die Tim! Dit is een complete make-over. Supercool vind ik het, dit is ongeveer het hipste woord dat ik ken, maar ik ben dan ook maar een oma van 59 jaar. Ik denk overigens wel dat hij de meiden van zich af moet slaan.

  Doei,
  Inge uit Eindhoven

 2. Guute

  WAAW! De meisjes zullen hem verslinden. En je top ziet er magnifiek uit: ben benieuwd hoe je hem zal quilten.

 3. Marie-Thérèse

  Shirley, officieel nodig je voor het rijgen en quilten al je vriendinnen uit :o) Wat een werk zo zeg, in je eentje. Ik ben benieuwd of je als de klus geklaard is het de volgende keer weer zo gaat doen, of dat je gewoon weer die grote eettafel daarvoor gebruikt.

  En kleine jongetjes worden groot, hè. Lekker fris, dat korte koppie, maar er zitten zo te zien nog steeds een hele boel haren op, die nu iedere morgen in de plooi moeten worden gelegd. Gaat hij er een kwartiertje extra voor opstaan, of gaat de ijdelheid zover niet:o))

  Groetjes uit Parijs

 4. else

  Hoi Shirley,

  Ik gebruik bij het opspannen bijna het zelfde systeem. Heb dan alleen om de latten fyberfill en katoen zitten die heb ik vastgeschoten met nietjes aan de onderkant, dan speld ik de achterkant van de quilt altijd vast met grote kopspelden en ik doe het rijgwerk met een kromme naald, hele lange draad en dan tot het midden rijgen draad laten hangen en later de andere kant doen! Hoop dat ie een beetje duidelijk is. groetjes Else

 5. Shirley

  Else bedankt voor deze supertips, ik ga het ook zo doen bij de volgende quilt (misschien doe ik het dan op de bee, vanwege genoeg helpende handen..)

 6. Adrie J.

  Wow, die quilt ziet er super uit zo! Mooie achterkant ook, past er helemaal bij.Evelien wel blij zeker?
  En die Tim!! wat een “hunk”!! ;-))
  Het jongetje is op slag man geworden, lekker koppie hoor!

 7. Anita der

  Leuke knul, die Tim van jullie. Vinden de meisjes vast ook.
  Slim systeem om je quilt te dubbelen, goed van Tonneke om dit door te geven. Heb alleeen niet zoveel ruimte ben ik bang.