terug van Elst

Van vrijdagmiddag tot zondagmiddag heb ik met nog iets van 54 vrouwen -allemaal quilters- in een jeugdherberg in Elst (bij Utrecht) gezeten, heerlijk weekend gehad! Enkel en alleen bezig zijn met je hobbie is zo zalig, op gezette tijden werden we geroepen voor eten en drinken. Als de nachtrust net als thuis zou zijn had het best wel een weekje langer mogen duren, alleen zou ik dan wel heimwee krijgen naar man en kids. Ja, toch wel.

Mijn naaimachine was meegekomen, net als mijn bureaustoel en fijne daglichtlamp (en nog meer, maar dat is teveel om op te noemen), en ik heb bijna de hele tijd aan de weefquilt gewerkt. Eerst van het deel dat ik al had gemaakt de gaten opgevuld met groene stroken wat een saai werk was. Daarna heb ik nog 2 banen kunnen afmaken en vandaag heb ik die aan elkaar gestikt met de groene banen er tussen; als je dit per 2 banen doet is het minder vervelend werk. Ik heb alle stroken al versneden en zal er dus echt een grote quilt van maken, saai werk of niet.Vw2 Mijn tempo lag aanzienlijk lager dan ik gewend ben; ik wilde wat minder gejak en gejaag om wat meer bewust te zijn van de omgeving en medequilters. Plus het gebrek aan goede nachtrust maakte dat ik halverwege de zaterdag een klap van de hamer kreeg en toen teveel in de fout ging met naaien en dus even een tikkie terug deed. 

Er was een quiltwinkeltje naar de herberg gekomen waar we naar hartelust lapjes mochten aaien, en gelukkig kon je ze ook kopen.Ik kocht oa een serie kaarten waarmee je kleuren bij elkaar kon uitzoeken die elkaar mooi aanvulden, en aan de hand van die kaarten zag ik ook dat de oranje/groene stofkeuze van de weefquilt niet volgens de regels was. Ach ja, ik ben altijd al eigenwijs geweest.

Hier mijn lapjesbuit: De paarse lapjes van buit 1 heb ik van Yvonne gekregen, als dank dat ze mee mocht rijden naar Elst, waar ik ook wel blij mee was want het is zoveel gezelliger rijden, en zeker met haar; je hoeft niet bang te zijn dat het gesprek stil valt ☺   Buit1 Buit2

En na zo’n weekend valt het zwaar om de wekker van 6.20 niet te negeren, pas toen ik om half 9 terug thuis was na een half uur fietsen was ik klaarwakker.   

0 gedachten over “terug van Elst

 1. Ingrid

  ohhhhhh, die orange/rode lapjes…. prachtig…
  Maar eerst effe bijkomen van het weekeind voor je er iets mee gaat doen he… !!!

 2. Yvonne aka sommeke

  Gesprek stilvallen? Daar moeten we inderdaad niet bang voor zijn! Het héle weekend zo druk gekletst dat ik niet eens door had dat jij zo vaak het winkeltje hebt geplunderd, mooie buit, hé!

 3. Guute

  Je weefquilt wordt mooi en je kleurenkeuze vind ik toch wel geslaagd,hoor. Regels zijn er om ervan af te wijken.

 4. Adrie J.

  gezellig wás het! Wat heb je prachtige lapjes gescoord bij Anita, vooral die oranje/rode serie = SUPER!!
  Ach, en regels? die zijn er om doorbroken te worden;-))

 5. Marie-Thérèse

  Toen ik bij het winkeltje ging kijken lagen er twee kleurenkaarten. Ik heb er, aangemoedigd door Lies, eentje van gekocht. En jij dus die andere? Heb je op de kaart yellow-orange plans gekeken? Helemaal onderaan onder triadic is toch duidelijk jouw kleurenconmbinatie, maar dan aangevuld met paars?