de kop is er af

Vanmiddag had ik mijn 2e workshop om les te geven, en al vrijwel in het begin ontdekte ik een fout; ik had de dames een verkeerde maat in cm’s opgegeven, de dames die met inchmaten werkten zaten dus wel goed. Gelukkig waren de stroken te lang en niet te kort, en dan kan er makkelijk een stukje afgesneden worden en is er weinig schade. Ik kreeg het toch warm toen ik het zag, en toen ik het aan het corrigeren was stond het zweet op mijn rug. Blij dat de dames niet al voor een complete quilt hadden gesneden ☺.

Zoals het nu gaat geef ik les aan 5 hooguit 6 cursisten per keer, gewoon omdat de naaimachine op tafel moet komen en je niet wilt dat ze met de ellebogen tegen elkaar aan zitten te werken. Ik zou het vliegend heen en weer krijgen als ik niet genoeg werkplek had op een cursus. Ander voordeel van deze kleine groepen is dat ik me niet voorbij loop, ik kan alles mooi in de gaten houden en mijn aandacht goed verdelen.

Morgen weer mooi weer, lekker in de tuin aan de slag, beetje stitcheriewerkje doen en ook een eindje gaan lopen met de nw-stokken. Misschien morgen ook voor Suzanne en Perry stokken aanschaffen, dat we met z’n drieën het bos in kunnen duiken. Met dit weer moet je het er van nemen, binnen zitten kan altijd nog.

0 gedachten over “de kop is er af