Dag Zopje

EA7CCACF-E883-4875-B13A-4C16D955EE98
Tien dagen geleden was ik met Zopje naar de kliniek geweest omdat hij niet meer at en steeds hoestte, en na onderzoek onder een lichte narcose bleek er een lange grasspriet in zijn neus/keel vast te zitten. Het werd verwijderd en er werd  bloed afgenomen om van alles te checken, creatinine was heel licht verhoogd en dit zou hij in de gaten willen houden, over 5 weken moesten we terug komen voor controle.

Zijn eetlust en levenslust kwam een beetje terug, hij ving zelfs nog een vogeltje, (ja, zielig voor het vogeltje, maar misschien was dit natuurlijke selectie en mankeerde het vogeltje al iets waardoor een oude kat het kon vangen) maar de laatste twee dagen at hij weer amper en sliep veel, ik kon met hem naar het avondspreekuur komen bij dezelfde dierenarts als tevoren.

De dierenarts schrok toen hij Zopje zag en onderzocht, hij nam weer bloed af om te bevestigen waar hij al bang voor was, zijn nierfunctie was zo dramatisch slecht dat er van nierfunctie amper meer sprake was, en inslapen het enige humane was, want Zopje voelde zich heel beroerd. Ik wilde hem niet weer een autorit door laten maken, en belde mijn lief die gelijk kwam om samen afscheid te nemen van een levende Zopje, samen erbij te zijn toen hij insliep, en thuis aangekomen namen Jon en Arya poolshoogte.
724CA7D7-EFB7-4836-98C7-C6F74CBB8B5C
Ze waren allebei erg op hun hoede, diep respect voor Zopje’s uithalen die nu uitbleven; Loki was in geen velden of wegen te vinden.
C0876527-606A-4709-ADBD-E619703C6F7A
Omdat de vliegen interesse kregen in Zopje nam ik hem op schoot, en Jon kwam er bij zitten met een heel serieus snoetje
F4BEE84B-0477-427A-99CA-DBD45616134E
We hebben hem iets na 8 uur in het avondzonnetje begraven op een plekje waar hij graag lag te zonnebaden, wat gaan we hem missen.
0DB904F6-A4EC-48C0-9207-70008325B698
Zopje was zo’n lieve schootkat, en als mijn schoot al bezet was staarde hij de andere kat gewoon weg, he owned my lap ☺️
7268882E-EA60-49F2-9C3A-F95D5C884BDE

24 gedachten over “Dag Zopje

 1. Marry

  Ach ik wist niet dat het zó erg was, altijd zo triest om afscheid te nemen van een huisdier, je hebt veel mooie herinneringen aan Zopje, veel sterkte Shirley?

 2. Renske

  Gecondoleerd met Zopje. Het kan inderdaad snel gaan als ze het aan hun nieren hebben. Zopje heeft een goed leven gehad bij jullie. Heel veel sterkte toegewenst.

 3. Willeke

  Ach kind, wat verdrietig!!!
  Wat kun je veel van zo’n beestje houden he?
  Gecondoleerd en heel veel sterkte gewenst.
  Hij heeft een hele fijne tijd bij jullie gehad!

 4. Truus

  Wat verdrietig voor jullie om Zopje nu ook te moeten missen.
  Dikke knuffel voor jou.
  Ook dieren kun je niet missen als ze bij je hebben gewoond.
  Zopje heeft een goed tehuis gehad bij jullie.
  Liefs, Truus uit Drenthe

 5. Michelle

  Ai Shirley, wat een naar bericht. Gecondoleerd. Hij heeft een mooi leven bij jullie gehad. Wat zullen jullie hem missen.
  Sterkte!
  Michelle

 6. Paula

  Dat is een vervelende ziekte acute nierfalen. Bij mijn zoon en schoondochter kreeg de jongste kat het. Heel erg veel sterkte. Ze zal ook door de andere katten gemist worden. Maar goed dat ze nog afscheid konden nemen.

  1. Yvonne aka sommeke

   Ik heb tranen in m’n ogen … zo triest.
   Zopje had een superleventje bij jullie en kreeg ook een mooi afscheid!
   Sterkte allemaal!

 7. Jeanette

  Wat een verdrietig bericht. Je dieren zijn zo’n onderdeel van je gezin. Lange tijd denk je ze nog tegen te komen en dat gevoel slijt maar langzaam. Maar Zopje heeft een geweldig leven gehad, laat dat een troost zijn.
  Sterkte!

 8. Mieke

  Hoi SHirley en fam,
  Wat een gemis zal dat worden (en ook voor vele onder ons) het waren altijd leuk blog verhalen over de poesen liefde.
  Maar achter elke traan schuilt een lieve lach.
  Liefs vanuit Maarssen

 9. Yolanda

  Veel sterkte met het gemis van Zopje.
  Wat kan je toch veel houden van zo n beestje!

 10. Clara

  Wat een gemis, soms voel je het aankomen, maar dan nog. Fijn dat ie zo’n mooi plekje bij jullie in de tuin heeft gekregen. Sterkte de komende tijd!

 11. Ada

  Gecondoleerd met dit verlies. Sterkte gewenst als je moet wennen aan de grote lege plek in je huis.

 12. Babette

  Lieve Shirley,

  Ik ken Zopje (en ook Zipje) volgens mij zo lang als ik jou ken. Wat verdrietig dat je ook dit lieve stoere maatje hebt moeten laten gaan. Heel veel sterkte gewenst, Babette.

 13. Marjolein

  Dat is een groot gemis voor jullie. Zopje hoorde zo bij jullie gezin en eigenlijk was hij wel bij iedere activiteit die je in huis en tuin ondernam. Het is bijzonder om een sterke band met een dier te hebben. Fijn dat hij toch nog een beetje bij jullie is.
  Sterkte. Marjolein

 14. Yvonne aka sommeke

  Ik heb tranen in m’n ogen … zo triest.
  Zopje had een superleventje bij jullie en kreeg ook een mooi afscheid!
  Sterkte allemaal!

Reacties zijn gesloten.