Dag pincet

Mijn pincet en vergrootspiegel is mijn trouwe metgezel thuis, op vakanties en met meerdaagse uitstapjes, want sinds ik in de overgang ben geschoten 4 jaar geleden zijn de paar donkere haartjes die ik al had op kin en bovenlip zich gaan vermenigvuldigen, ongekend. Soms voel ik op weg naar een feestje of een bee (ook een feestje) op mijn kin een paar dikke stoppels zitten, en baal dan als een stekker. Ik voel me dan de rest van de avond zeer ongemakkelijk en heb het gevoel dat iedereen het ziet (en op de weg naar huis er over praat).  Maar goed, ik had me er al bij neergelegd dat mijn pincet me nooit zou verlaten, tot ik een weekendganger hoorde vertellen over haar definitieve ontharing, en dat het zo beviel, en dat wilde ik ook.

Dus gisteren een afspraak gemaakt, en vanmorgen lag ik al in de stoel bij de schoonheidsspecialist boven de kapper, en daarmee bedoel ik de zaak en niet de man. Uitgelegd wat ik als probleem zag, en ze inspecteerde met een loeplamp het rampgebied, en ja, ze zag wat ik bedoelde en ze wist ook wat er het beste voor was.

IPL. Nooit van gehoord. Plasmalight Lichtontharing, ook wel Intense Pulse Light genoemd. Omdat ik me al sinds donderdag niet had geëpileerd, (die halfwasse poging van zaterdag heb ik verzwegen, ik heb er niks effectief uit getrokken) kon ik gelijk al een behandeling krijgen, en met een hippe bril op kon de show beginnen. Flits flits flits gingen de rode lichtjes die ik op plafond zag, en au au au, voelde ik hete pulsjes op mijn gezicht, van die gemene steekjes, maar het was voor een goed doel en ik had wel erger mee gemaakt. Nog geen 10 minuten later was het gedaan, en in mijn gedachte vielen ze er al uit, maar nee, het zal niet zo snel gaan, helaas.Photobucket

Bij elke lichtflits worden haarzakjes vernietigd, deze haarzakjes herstellen zich niet. Elke haar kent rust en groeifases, en alleen haren in de groeifase kunnen vernietigd worden. Soms zijn haren in de rustfase en wordt het haarzakje niet vernietigd. Dat is dan ook de reden dat er meerdere behandelingen nodig zijn met een bepaalde tussentijd. Na de behandeling lijkt het of de haartjes doorgroeien; dat komt omdat de lichtbundel de haarzakjes vernietigd, maar niet de haartjes zelf. Na 2 a 3 weken drukt de epidermis de haartjes naar boven waardoor ze uit vallen. Iets van 8 behandelingen heb je nodig, met steeds een maand tussen elke behandeling, oei, maar dan heb je ook wat. En ik mag me vanaf vandaag ook niet meer epileren, dus dat gaat nog gezellig worden. Wel scheren of met Veet ontharen, mmm, dat beloofd nog wat de komende weken, waar ben ik aan begonnen? Hier kan je er meer over lezen, ik zal echt niet de enige zijn, toch? Misschien wel de enige die het op een weblog zet, maar zo ben ik. En als we dan weer op vakantie gaan van de zomer, of naar een quiltweekend, dan heb ik een zorg minder, dag pincet.

En morgen weer iets over quilten, want ik ben aan een nieuw projekt begonnen, ja, stoute meid.

0 gedachten over “Dag pincet

 1. Elly L

  Oh arme jij. Gelukkig zijn er inderdaad behandelingen voor. Het duurt inderdaad alleen even voordat het effectief is.
  Sterkte met de overbrugging.
  groetjes Elly

 2. Renske

  Eigenlijk had je nog een foto van voor de behandeling moeten maken, zodat we het mooie resultaat na de 8 behandelingen konden zien. Je hebt trouwens groot gelijk dat je het doet. Waarom ook niet als die mogelijkheid bestaat. Toch?

 3. Marja

  Wat een goed onderwerp.
  Wist niet dat er iets anders aan te doen was dan met de pincet te werk gaan.
  Zal eens kijken of het bij ons in de buurt ook gedaan kan worden.
  Bedankt voor je logje!!!

 4. Berna

  Nou je bent voortvarend te werk gegaan. Zo wordt een idee geopperd en zo lig je in de stoel. Pijnlijk maar voor een goed doel zullen we maar zeggen. Goed gedaan!

 5. Anita deR

  Heel herkenbaar, alleen zijn ze bij mij heel blond en daar helpt geen laser tegen. Maar je voelt ze de hele dag zitten.Gelukkig zijn er pincetten.

 6. Shirley

  @Renske, de foto komt nog, nog even wat laten groeien ;-), over 2 weken vallen de eerste ‘dode’ haarzak-haren er pas uit.

  Als ze klaar is met me, kan ze de haarzakjes van de blonde haartjes elektrocuteren met een naaldje, brrr. Meer kans op littekenvorming bij deze methode, we zien wel of het de moeite waard is.

  De meeste verzekeringen vergoeden deze behandeling, is de moeite waard om na te kijken.