Daar gaan we weer

Na de gezellige Tea party bee reed ik helemaal opgeladen weer naar huis, maar struikelde ik toch op de oprit toen ik met mijn naaimachinetas in de ene hand en de handwerktas in de andere hand naar de voordeur wilde lopen.
Ik wilde met rechts een stap zetten maar stond met links op de veter van rechts en hoppa, daar viel ik vooruit op mijn knieën en brak de val met mijn rechter hand, ik zag mijn vingers een onnatuurlijke zijwaartse beweging maken en ik dacht nog “niets breken!” Toen ik daar achter mijn auto lag vlak naast het lage hek met punten telde ik mijn zegeningen dat ik nog alles kon bewegen.

Snel opgestaan, mijn tassen oprapend met links, en binnen de schade opnemen.
Mijn ringvinger en middelvinger deden flink zeer, pols leek oké, en mijn knie stak een beetje. Ring van mijn vinger halen lukte al gelijk niet meer en een kwartier later zaten we bij de juwelier om het er af te laten zagen, de ring. Ik ging er vooralsnog van uit dat ik alleen maar de boel had gekneusd/verstuikt, dus flink koelen, hooghouden en met mijn hand in een brace naar bed. Slecht geslapen en vanwege veel meer pijn in mijn pols, overal blauwe plekken en flinke zwellingen toch maar naar de huisarts,
IMG_8469
die me doorstuurde naar het ziekenhuis om foto’s te laten maken, hij vermoede behalve een gebroken vinger ook een polsfractuur. Bijna 2 uur later loop ik de SEH uit met gespalkte dikke blauwe vingers, ringvinger is gebroken, pols is alleen maar flink gekneusd, vooral aan pinkzjde.
IMG_8473
De breuk mag geen naam hebben, van het linker knobbeltje is een stukje afgebroken, ik moest bijna een uur wachten op een arts en had dus even tijd om er een foto van te maken.
IMG_8470
Mijn lieve man is als altijd erg zorgzaam, het koken gaat hem goed af.
IMG_8475
En zo kunnen gemaakte plannen (ik wilde dit weekend een quilt doorquilten) dus in één klap van tafel geveegd worden door een losse veter, heel onhandig dat ik nu met rechts weinig kan doen, hoewel mijn duim, wijs- en middelvinger nu al minder pijn doen, mijn knie lijkt ook mee te vallen, stijf, dik en blauw, maar niks kapot; hoop doet leven. 

 

16 gedachten over “Daar gaan we weer

 1. Michelle

  Ach jee nou toch. Brokkenpiloot. Wat een pech voor je (en de rest van de familie) hoewel de afhaalchinees vast wel goede zaken doet nu. Gelukkig heb je al heel veel aan de tuin gedaan en kan een beetje rust geen kwaad misschien. Maar wel héél zielig. Sterkte!

 2. Truus

  Hou je knie in de gaten want ik ben ook eens gevallen en de knie deed zeer maar verder niet. Later meer pijn en nu kan ik mijn been niet meer recht strekken. Loop dus met een krom been. ?
  Als ik onbelast mijn been buig is er geen pijn maar bij belast veel pijn.
  Beterschap met je pink.
  groetjes, Truus uit Drenthe

 3. Ria van Slingerland

  Oh Shirley, wat een doffe ellende. Nu zit er niks anders op dan rust te houden!! En dat is niks voor jou maar er zit niks anders op. Jij weet je tijd wel te vullen. Boeken lezen? O.i.d. Beterschap gewenst hoor!
  Ik ga vanavond nog een keer voor de buis naar mezelf kijken! Ik weet dat ik ga struikelen over een minister. Haha. Maar dat leverde geen breuk op! Groetjes, Ria van Slingerland.

 4. Ineke

  Een gevallen vrouw, poeh heej…hoe je dit weer voor mekaar krijgt. Heb met je te doen hor.
  Wens je heel veel sterkte! Beterschap

 5. Tilly

  Hallo Shirley,
  Ik denk dat je voor het……..geboren bent!
  Als je weer genezen bent zal ik dan je schoenen leren strikken!?
  Of je draagt voortaan stevige schoenen met klittenband!
  En je weet haastige spoed is zelden goed!
  Leef ontzettend met je mee.
  Groetjes en knuffels Tilly

 6. Lida

  Oh wat rot voor jou, ik hoop dat de zwellingen snel weg gaan die bezorgen meestal de meeste pijn. Nu heb je wel tijd om lekker te lezen en naar de Olympische spelen te kijken en eindelijk eens gas terug te nemen want jij werkt altijd zo hard! Sterkte en beterschap
  Lida

 7. Marjolein

  Wat een pech voor je. Hoop dat je snel weer redelijk wat handwerk kan oppakken. Beterschap!

 8. Quiltingmieke

  Piep
  Oh oh doffe ellende.. zo een val is zo snel
  Gebeurd..

  Hoe iang moet je in het “handharnas” meid?

  Pff .. pinteresten, FB, blogjes en
  Dat verschrikkelijke woord “rusten”
  Beterschap.. heb met je te doen .. maar daar koop je niks voor .. knuf

 9. Willeke

  Gretverdrie, wat een enorme pech nu weer!
  Van harte beterschap hoor Meis!
  (wat kan die man van jou lekker koken zeg! grinnik)

 10. Wilma Oud

  Oh Shirley toch……. wat is dit weer vreselijk. Ik hoop dat het niet veel pijn zal doen en sneller geneest dan je gebroken pols laats. Heel veel beterschap. Groetjes Wilma

Reacties zijn gesloten.