Tea Party bee#4

Woensdagochtend was het weer zo ver en zette ik mijn auto op de oprit voor de deur van Els Feteris van Bobbin, het was een frisse dag, je rook de nachtvorst nog en de zon scheen laag over de polders. De dag tevoren had ik alle bloemen en stengels voorbereid om er vandaag op te zetten,
IMG_8428
Ik had ze uit een mooie lap geknipt van Timeless Teasures Fabrics Soho LLC, waarachter ik vliesofix had gestreken.
IMG_8429
Eerst heb ik de sterren er op gelegd (nog niet vastgestreken), wat ziet het er al anders uit! En toen de uitgeknipte bloemen er bij
IMG_8430
helemaal blij, de kopjes die eerst zo de aandacht trokken vallen niet meer op.

In het atelier van Els kon ik de blokken van Marloes en Els bewonderden, zo anders in deze antieke country sfeerIMG_8449
Marloes hing ze op om het totaalplaatje te bekijken,
IMG_8450
ze heeft al mokken en kopjes gemaakt,
IMG_8453
daar waar ik alleen nog maar de kopjes heb gedaan. Ik heb de steeltjes geknipt en na het vast strijken van het geheel werd alles met Glitter garen vastgenaaid, detailfoto komt nog wel;
IMG_8454
op de achterkant van het blok had ik ter versteviging patronenpapier gelegd, gekregen van Els omdat ik mijn Stik-en-trek vlies was vergeten. En dit werkt dus ook prima en is een stuk goedkoper! Let wel, de naald slijt sneller als je door papier naait, in tegenstelling tot Stik-en-trek. Zonder iets er achter duwde de naald de bloem bijna door de ondergrondstof dankzij de vliesofix en het gebruik van de topstitch 90 naald; normaal zou ik met gebruik van vliesofix een dunnere naald gebruiken, maar Glitter van Superior Threads moet met Topstitch 90 en bovenspanning los, andere naald of andere spanning en je hebt steeds draadbreuk.

De ochtend vloog voorbij, een vrolijke kletstante assisteerde oma Els en mama Marloes
IMG_8456
en zo hangen de blokken er nu bij,
IMG_8466
ik heb er verder niks meer aan gedaan thuis om een minder leuke reden, we hadden het er nog over dat je je gezondheid moest koesteren, want je weet nooit wanneer het mis gaat. Nou, daar dacht ik bij thuiskomst gelijk weer aan.

2 gedachten over “Tea Party bee#4

  1. Truus

    Je blokjes worden mooi en fijn dat het gezellig was bij Bobbin.
    groetjes, Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.