carnaval

Mooi Mooi3 Ik zat de bies met de hand om te zomen-komt er van als je niet op zit te letten- en toen ik hem een stukje wilde opschuiven om er beter bij te kunnen voelde ik hevige weerstand. He??

Mooi4 Mooi2 pas toen ik ging staan zag ik wat er aan de hand was; hij bleef niet hangen achter een stoel maar achter een kat. Zopje lag er heerlijk op te slapen en liet zich niet afschrikken door het opschuiven/draaien van de quilt, pas toen de naald akelig dichtbij kwam was-ie weg.

De quilt ligt nu te rusten onder de natte lappen om hem mooi strak te krijgen, hij was een beetje aan het wobbelen langs de onderste rand, ieks!

Sisnbro Zien ze er niet geweldig uit zo saampjes, Suzanne (12) stond klaar om naar de carnavalsschoolfuif te gaan en ze had er zo’n zin in als lieveheersbeestje; ik had ze een dag eerder om kunnen praten om toch te gaan, ze had er geen zin in vanwege pesterig gedrag van enkele meisjes op school.

Ergens heb ik er spijt van dat ik ze om heb kunnen praten, want 4 uur later pikte Perry ze weer op, compleet overstuur. Was ze op het eind van het feest in haar gezicht geslagen door 3 kinderen! Na het aanhoren van haar verhaal heb ik de moeder van het meisje die haar als eerste sloeg -en de aanstookster leek te zijn van de andere 2- gebeld en die was totaal verbouwereerd; ze ging een hartig woordje spreken met haar dochter, ze was duidelijk aangedaan. Vandaag hoorden we van Suus dat er gelukkig ook kinderen waren die haar hadden geholpen en getroost.

We hadden met ons meisje te doen, ze liep vandaag met een bleek smoeltje en dikke huilogen rond, maar had gelukkig veel steun van broer en zus (en haar ouders maar dat is anders) die op dezelfde school zitten en bijna ontploften toen ze het verhaal  hoorden. Evelien d’r vriendinnen stonden ook te klapperen met hun oren, ze waren die ‘bitchy brugwuppen (zoals dat meisje dus bekend staat bij de hogere groepen)’ zo zat aan het worden, brutaal tegen iedereen, duwen en gillen, grote bek en respectloos, dat vroeg om correctie van hogere hand. En terwijl er in de keuken snode plannen gesmeed werden dook ik weer in mijn naaikamer, vol vertrouwen dat de soep nu bloedheet is, maar over een week lauw en het alleen maar bij boze blikken en een mogelijk lelijk woord zal blijven.

Vanavond belde het meisje terug, ze had flink op haar ballen gehad van haar ouders en zei dat ze heel erg veel spijt had, en ze wist niet dat het zo was aangekomen en of Suus haar wilde vergeven. Wel vergeven, maar vergeten ho maar. Na de vakantie gaat Suzanne het geval doorgeven aan haar mentor, ook van die pesterige grietjes.

Nog een jaartje gok ik, dan is ze 1.80 of langer (ze is nu al 1.75, even lang als haar 5 jaar oudere zus), dan wil ik die pestkopjes nog wel eens horen.

0 gedachten over “carnaval

 1. marloes

  hey Shirley, wat een rotstreek van die klasgenoten. Gelukkig zitten er nog bij die wel voor haar opkomen. Hopelijk voelt Suus zich snel weer beter.

 2. Ines

  Wat erg is dat pesten toch, allebei mijn dochters hebben dit jammer genoeg ook meegemaakt en ze kijken met gemenge gevoelens terug op hun schooltijd.
  Fijn dat jullie haar zo bijstaan.

  Groetjes
  Ines

 3. M♥ry

  verschrikkelijk dat pesten !! mijn zoon werd ook gepest en toen hij dus terugpestte, moest hij op school een contract tekenen, zodat hij het niet meer zou doen … ik heb het gevoel dat het pesten trouwens steeds erger wordt, mede ook door msn ..
  Een exra knuf voor Suzanne !!

 4. Inge Slaats

  Wat een akelig rot kind, die pestkop! Kan me voorstellen dat Suzanne overstuur is, verwen haar maar lekker in de vakantie en wat een geluk dat ze een grotere zus en broer heeft op dezelfde school, die kunnen haar vast wel helpen.
  Oh, ik word altijd zo boos van zulke verhalen, je bent eigenlijk ook zo machteloos hè, ook als ouders.
  Zeg maar tegen haar, dat ik vind dat ze er hartstikke lief en leuk uitziet als lieveheersbeestje!
  Sterkte ermee hè, komt wel weer goed!

 5. miranda sol

  Ook van onze kant uit wensen we jou liefsteheerbeestje sterkte. En ook hier keuren wij dat gedrag ten strengste af. Hopelijk houdt ze er weinig aan over en probeert ze zich sterk te houden.
  Dr. Vogel heeft Arnica force creme die blauwe plekken en kneuzingen zeer snel doen genezen. Misschien iets om haar mooie gezichtje er sneller weer als een plaatje te laten uitzien. Gelukkig is het vakantie niet… Big hugs vanuit de states

 6. Marie-Thérèse

  Je vraagt je af wat er met die kinderen aan de hand is, dat ze niet in staat zijn zich in te leven in een klasgenoot. Heel erg verontrustend, dat ze blijkbaar niet op jongere leeftijd geleerd hebben wat gepest worden met iemand doet. Kop op Suzanne, die pesters weten niet beter. Het ligt niet aan jou en laat ze maar een p….ie ruiken, hoor. Knuffel uit Duitsland.

 7. Anita

  gatsie dat nare pesten, ze weten niet wat ze de ander aandoen, die naarlingen. Gelukkig dat jullie haar zo goed konden opvangen. En achter haar staan.
  Wat heb je weer veel mooie dingen gemaakt, je gaat weer als een speer. En bevalt de nieuwe lamp???