Bzzzz

Al veel reacties gehad op mijn give away, leuk dat er voor ieder wat wils bij zit, heb je al gereageerd? Zaterdag (middag/avond ?) is de trekking.

Dinsdagavond was er weer de Herelse bee met een hemelse gezelligheid, ik was het haast vergeten met de kaassoep achter de kiezen. “Het lijkt wel dunne kaasfondue”, riep menigeen, dat kan, ik heb nog nooit gekaasfondued, alleen over gelezen.
 photo img059-1.jpg
Ik lag vannacht in bed (ja, dat doe ik ook tussen de bedrijven door) en bedacht me dat ik had ook gewoon kunnen schrijven: maak een dikke kaassaus en verdun het met tuinkruidenbouillon, maar dat is zo saai, dan worden de blogjes zo kort ook.

Op de Herelse bee was het goed toeven, deze bee wordt gehouden in de quiltwinkel van Janny v Bergen, en ligt net buiten Heerle, klik hier voor meer info, let wel, de Gothic winkel zit er niet meer naast, dus je puberzoon/-dochter meenemen om zo het thuisfront te ontlasten/veilig te stellen, zit er niet meer in. Winkel is open als je laat weten rond hoe laat je komt, zo simpel is het.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=DCbh33g2C7I]
Miranda kon er deze keer weer bij zijn, ze was druk bezig met kletsen en luisteren en de rand van haar kussenhoes afwerken. Naast me zat Bianca, en haar konijn zat een tijdje gezellig bij me, alleen schoot het niet zo op, Bianca zelf was bezig met de bies tegen haar trapgatquilt te zomen, zag er netjes uit van voren, maar aan de achterkant….. grapje hoor, het was gewoon heel goed gedaan, lag netjes plat, trok nergens, en dan bout het toch niet dat de bies achterop in de hoekjes een plooitje of 2 heeft? Ik mocht willen dat mijn achterkant er zo strak uitzag, maar goed, DH klaagt niet, dus wie ben ik om te zeuren?

Jeanne zat met de baarkruk quiltring tussen haar benen, vond het raar om zo op de foto te moeten (en je zet hem niet op je blog hoor!) Oh jawel. Als Jeanne nou een spannend minirokje aanhad dan was het een ander verhaal, maar dit is toch een hele nette foto?  Zo zit ze dus ook op de bank te quilten, zonder dat ze de ring moet vasthouden, maar dan wel met een quiltwerk er in gespannen, anders zou het wel raar zijn.

Andere Jeanne had haar zelf gebreide vest aan, ging op mijn verzoek even staan voor de foto en hield wat later ook op mijn verzoek even haar mond, want ze bleef maar kletsen 🙂 en zo kon ik geen fatsoenlijke foto maken.  Lorene is in een moordend tempo aan haar volgende applique quilt begonnen; met kruisjessteekjes in meerkleurig verloopgaren naait ze de met vliesofix de vast gestreken onderdelen vast. Jawel die zin klopt wel. Mooi boek trouwens, waar ze het patroon uit heeft gehaald.

Marianne showde de slofjes die ze had gemaakt voor haar nichtjes (geloof ik) van wol met een glittertje, en ze had een zak superzalige paaseitjes meegenomen voor bij de thee, mmmmm, heerlijk.  Er werd geborduurd, gekletst, gepieced, stofjes uitgezocht, thee gedronken en geluisterd, en volgende week is er vast wel weer wat om te showen, Lorene is dan denk ik alweer klaar met haar William Morris top.  Ik ben klaar gekomen met de scrappy blokken tot banen naaien, en heb nu 5 banen aan elkaar gezet, de foto zal ik wel showen als de top af is.

Morgen naar de Quiltbeurs in Rijswijk, jullie weten dat je de kaarten online kan bestellen, en dan thuis kan uitprinten, maar wisten jullie dat je  op de site http://www.creaweekend.nl/index.php?articleid=46 3 kaarten voor 15 euro kan kopen door op de Crea weekend te klikken, en dan voor de hamsterkorting kiest. Na betaling kan je de toegangskaart uitprinten, op 1 print mogen 3 personen mee. Ik vond het een beetje ‘eng’, te mooi om waar te zijn, en stel je voor dat ik hiermee niet bij de Patchwork naar binnen mag, dus heb ik de kaartverkoopbalie gebeld, en jawel, deze hamsterkorting is ook geldig voor PW, dus hoera, 3 euro de man uitgespaard, dat zijn 3 FQ’s (nog voor de crisistijd) of 3 kopjes koffie (crisisprijs) Met dank aan Marianne voor deze tip!
 photo animatiemagazijnphp-1.gif
De print zit al in mijn tas, en de plattegrond heb ik ook al geprint, de kaart van de digi moet ik nog wat leegmaken, en dan nog even op de lader, morgenochtend rijden Miranda, Angela en ik  samen naar Rijswijk, we hebben het strakke plan dat we er rond 10 uur zijn, please geen files! Mijn moeder komt met de Dow-quilters-bus rond 11 uur aan, als ik ze kwijt ben dan staat ze vast bij stof tot verven, of bij trapsuutjes, even bijkletsen. Gezellig, we hebben er zin in! Ik neem mijn lintborduurwerk mee, niet omdat ik denk dat ik me verveel, maar omdat ik hoop mooi lint te scoren voor de rietstengels die op de voorgrond komen.
 photo IMG_2744_zpsa372b2d5.jpg
Jaja ik weet het, de linkste 2 bloembakken hangen scheef, achterstallig onderhoud moetje maar denken.

Ik ga ook lekker bij Merel de “Mary Ellen’s Best press” scoren, en de HEATnBOND FEATHER LITE, en heel misschien een vulling voor mijn scrappy quilt, maar dat weet ik nog niet. Hangt er vanaf of ik ergens machine wasbare wollen vulling op de rol kan vinden. Wol is na zijde het lekkerst om door te quilten vind ik, en het komt allebei mooi uit de was en droger. Goed, we gaan nog even bankhangen, tot morgen!

0 gedachten over “Bzzzz

 1. miranda

  Je huisje met al zijn lieve lintborduurtjes is nu al super….ben benieuwd naar het eindplaatje Shirley en ook ik heb zin in morgen! Tot strakkies…

 2. Ines

  Het leest altijd zo zalig weg bij jou.

  Veel plezier in Rijswijk, morgen is het mijn beurt.

  Groetjes
  Ines