Bloemerig

Het achterste terras wacht op een stevige bezem beurt om de laag mos en oude bloesem van de boom te verwijderen, en het uitkrabben van onkruid,
IMG_2566
En de bloempotten moeten nagekeken worden of op een ander plekje gezet worden.
IMG_2567
De akelei bloeit zo mooi
IMG_2591
Ze staan door de hele tuin
IMG_2592
En de laatste azalea’s bloeien, deze roze en gele bloeien wat later dan de voorgaande rode en creme
IMG_2593
Jon en Sherlock zaten woensdag buiten de boel in de gaten te houden, het is stil, af en toe vliegt er een vogel over die heel hard en schel krijst, eerst dacht ik dat het een sperwer was omdat op dat moment alle kleine vogeltjes zich stil hielden. Maar deze vogel met een witte buik en lange snavel lijkt niet op een sperwer. En nee, het is geen meeuw.
IMG_2571
Ik open het raam om een mooiere foto van het duo te maken, maar het moment is verstoord en ze vragen of ik buiten kom spelen. Eerst vraagt Jon het
IMG_2573
En daarna probeert Sherlock me over te halen, “pretty please?”
IMG_2572
Nee jongens, even mijn armen rust geven, nou ja, rust, ik wil werken aan een jurk, een patroon van Lutterloh net uitgeknipt
IMG_2544
En ik probeer mijn achterstand in te halen bij de Stitch journal van Marions World.
IMG_2494
Misschien ga ik later nog wat meer variatie aan steekjes bij de randjes doen
IMG_2495
So far so good
IMG_2496
Het plan was om een stumpwork roos te maken zonder gebruik te maken van ijzerdraad in de randen. Wel met een dichte festonsteek zodat je mooi kort tegen het borduurwerk kan afknippen.
IMG_2550
Ik vond de elegantie ver te zoeken toen ik de bloemblaadjes eenmaal uitgeknipt tot een roos maakte. Te groot ook. Ik denk dat ik het beter uit een spiraal deel had moeten maken, en deze dan rond wikkelend op de stof vast had gezet. Gisteren zag ik deze spreuk in de krant: Als hadden komt is hebben te laat. (Maw niet zeuren over gedane zaken)
IMG_2588
De blaadjes heb ik wel gebruikt en de roos heb ik gemaakt met zijde lint, het is goed zo.
IMG_2595
Eindelijk kon ik met de volgende pagina beginnen van week 17, ik loop maar drie weken achter 🫣 ieder op zijn eigen tempo, maar ik ben bang dat als ik te ver achterloop het einde zoek is. Op deze pagina komt een vaas met tulpen op een tafelkleedje, het vaasje is wat opgevuld met laagjes wollen tussenvulling, zover ben ik nu, en de stofjes voor de bladeren zijn ook al uitgezocht.
IMG_2596
Ik merk dat mijn linker hand het vasthouden van de borduurring niet zo fijn vond met al die bloemblaadjes maken, even wat afwisseling dus.

IMG_2559
Gistermiddag pakte ik het laatste stukje pad aan om daarna het terras schoon te maken.
IMG_2599
Ik zette de parasol op zodat Jon schaduwplekje had tijdens het werken, het leven is zwaar als zwarte kat  

IMG_2602
In de hoek links van de tuinstoelen groeiden de struiken tot ver over de bestrating en werd er flink gesnoeid,
IMG_2607
maar wel zo dat er nog een fijn beschut plekje is voor de katten. Hier een doorkijkje onder dat hoekje door
IMG_2605
Hier de potten die ik later nog zal nakijken, in de zwarte potten zitten Verbena stekken van vorig jaar, klaar om geplant te worden.

IMG_2608
En na vier uur van krabben, trekken en vegen was het klaar en kon ik nat van het zweet tevreden achterover leunen snel eten uit de diepvries opwarmen, want het was al half zeven!
IMG_2606
Het Eurovisie songfestival was een domper, zo erg dat niet de camera vrouw die tegen de afspraak in en na twee waarschuwingen bleef filmen werd gestraft, maar Joost Klein. Beschamend.

Het belooft vandaag net als gisteren weer een mooie zomerse dag te worden, vanmiddag komt iedereen weer over de vloer vanwege Moederdag, joepie 🎉 . Van Evelien kreeg ik zonet een mooie bloeier, “Suzanne met de mooie oogjes”.
IMG_2609
Ze heeft gisteren alles al in huis gehaald voor de bbq, ik hoef nergens voor te zorgen ☺️ Suzanne gaat net als vorig jaar voor de taart zorgen, die super lekkere van de Hema. Ik heb er zin in. Een fijne dag 👋🏼

Eén gedachte op “Bloemerig

  1. Truus

    Bij jou ziet de tuin er weer netjes uit en kunnen jullie buiten genieten van elkaar en later de bbq.
    Een hele gezellige moederdag vandaag!!
    groetjes, Truus uit Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.