Bijna klaar

De babyquilt was binnen een paar uur doorgequilt, onderspoel grijze WonderBob 100W en bovenop een fijne verloopgaren (kort verloop) van Aurifil
1F9E6BDF-FA75-47ED-B60F-E3ABE49BE40C
De kleuren zo op de klos lijken bruinig, maar er zit ook rood, geel, groen en crème in
A768795A-2319-44A4-9DF1-2B7838F9FDD6
De kleuren blenden mooi als het over bonte kleuren heen gestikt wordt
CA633160-7B2D-46AC-B3C6-3DC525854257
hier een groter deel van de quilt, de rest zien jullie als de bies er op zit
27066A1D-3D2C-419E-A9DA-7B023840FBFB
En ja, die is al gesneden uit kinderstof van Kenzo, die ik al vaker heb gebruikt in quilts,
79AD6944-F0C2-413A-B55A-50670CE33F52
Ik had goed opgelet met doorquilten maar toch was er een stukje achterkantstof dubbel gevouwen meegequilt op de hoek van de quilt.
7C343D32-F878-453E-9C96-87C2E8EE430D
Gelukkig was dit makkelijk opgelost door de stof vlak naast het stiksel door te knippen, en het aan de andere kant van het stiksel de stof weg te trekken, heel voorzichtig F2D8AD4A-E5AB-47FE-A12C-ABE3559A6577
Et voilà! 
B92BE5ED-C7AE-47C4-BF5D-237A7C349B2B
Gisteren waren de katten heel veel buiten, het was lekker weer en geen portier in de kamer die zo gek was om ze op hun wenken te bedienen. Ik had tegen half negen toch maar even de kattenluikplank in de schuifpui gezet, want het was wel erg donker en geen kat te zien. Vijf minuten later stoven Jon en Sherlock in galop achter mekaar naar binnen, een paar tellen later gevolgd door Fay.
Hehe, gelukkig, ik stond op en haalde de plank weg en deed de deur op een kier terwijl ik met mijn mond voor de kier Puk riep, maar hoe ik ook riep, Puk liet zich niet zien. Jon en Sherlock kwamen bezorgd kijkend naar de schuifpui lopen, ik liet Sherlock naar buiten, “ga Puk maar halen”, zei ik. Sherlock stond stil op het terras en hij speurde met zijn neusje in de lucht de omgeving af, deed een stap richting de zijtuin en draaide zich gelijk weer om, Puk rende op Sherlock af en samen schoten ze naar binnen. Hehe, wat een opluchting elke keer weer dat ze alle vier veilig binnen zijn.
4906B71B-8D27-4E4D-B714-7ABBEC3B58B9
Vanmiddag komt de wasmachinemonteur, woensdag maakte de machine een enorme herrie tijdens het centrifugeren, ik zat in de kamer en dacht dat een van de katten in de hal met knikkers speelde, en manlief zat boven denkend dat de katten aan een doos zaten te krabben. Buiten zag ik drie katten lopen en toen nummer vier de kamer inliep en naar buiten gelaten wilde worden, en het geluid nog steeds hoorde liet ik Jon buiten en liep op het geluid af. Holy moly

Het leek wel of er knikkers in de trommel zaten, ik bleef er bij tot de machine klaar was met centrifugeren en daarna was hij weer stil tot de volgende centrifuge beurt. De was was niet natter dan anders toen ik het ophing, ik merkte niks van gerammel toen ik met de hand de trommel ronddraaide, en ik besloot het filter van de wasmachine na te kijken. Hopelijk zaten de knikkers nu hier in.
Water aftappen was een makkie, de knop van de filter losdraaien niet, ik kreeg hem slechts een kwart slag naar links gedraaid en toen blokkeerde hij. Verdorie, hier moest dus een monteur naar kijken. Er staan op YouTube hele duidelijke stap voor stap uitleggen hoe je dit zelf kan fixen, bv hier maar met een zware wasdroger op de wasmachine begin ik er echt niet aan. Slappe bekkenbodemspieren, weet je nog? Anders had ik het echt wel aangedurfd. Uhu.

Eén gedachte op “Bijna klaar

  1. Truus

    Hopelijk valt de schade mee! Succes 🍀
    De quilt wordt weer superleuk.
    groetjes, Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.