Bezigheidstherapie

Het leek wel of ik afgelopen week niks had gedaan in de tuin en aan de voorkant van het huis, het blad lag weer als een dikke deken op de grond; elke keer als de deur open ging, waaide er weer een knisperend blaadje naar binnen, door Zipje en Zopje in no-time versnippert en door de hele kamer verspreid. Zo blijf je aan de gang, en dus ging ik weer aan de slag met de bladblazer, en al blazend liep ik weer tot halverwege de straat, tot de bocht. Want het is een krappe bocht en behoorlijk linke boel om daar te fietsen als er ook een auto rijd, het is met al dat natte blad akelig glad.

Bladblazen is net als met naaien, je blaast steeds een stukje verder, omdat het zo lekker gaat, en zo stond ik dus bij de oprit van het huis in de bocht blad het plantsoen -een stukje terug in de bocht- in te blazen, toen de bewoonster van het huis van de oprit aan kwam lopen, gewapend met een groencontainer en bladhark. Deze vriendelijke dame was in een chique tuinstijlmode gekleed, van de laarsjes tot aan de matching handschoenen, alles kleurde bij elkaar, alsof ze zo uit een dure tuinmagazine was gestapt. En ik, gekleed in een felblauw-rode oversized fleesevest, wat een contrast, maar we hadden wel iets gemeen; beiden vonden we het bladruimen een fijne bezigheidstherapie. En terwijl zij het blad van de oprit veegde, liep ik al blowend weer terug naar huis, het zag er weer netjes uit, voor zolang het duurt.

Nog een paar weken, en dan zijn de bomen kaal, en dan kan ik sneeuwschuiven, met een beetje pech.

 

En over bezigheden gesproken, hebben jullie op de weblog van Jeanneke ook gelezen over haar huisjes-actie, waarvoor ze een aparte blog heeft ? Ik ben er voor gevallen,  ooh, wat leuk! Start in januari, dus nog even een sprintje trekken, want ik wil voor die tijd wel een paar dingen af hebben….

0 gedachten over “Bezigheidstherapie

  1. Henk

    Stond net aan de voordeur en zag bijna niks meer van de tegels. Nou moet ik ook aan de slag. Toch mogen ze nog heel even blijven liggen tot het stopt met regenen. Mijn bezem houdt niet van nattigheid.