Beestjes

Allemaal ¬†beestjes in huis ūüôā ik heb een babyquiltje gemaakt voor het zoontje van een collega van DH en DS, patroon heet animal whimsy, het is een ontwerp van Amy Bradley. Op werk Quiltshop Leur) zag ik dit patroon toen een klant het linker quiltje bracht om door te laten quilten, en ik vond het zo leuk dat ik het patroon gelijk kocht.
IMG_2813
Ik had nog een FQ thuis liggen van een hele leuke rode stippeltjesstof voor de rode tussenblokken, en deze 5 blokken haalde ik er net uit, lekker hoor. Eindelijk kon ik weer dit ideale linaaltje gebruiken van BlocLoc, jaren geleden op een beurs gekocht bij Veltropshop
IMG_2832de schuine naad komt precies in de groef te zitten, de groef is mat van kleur.
IMG_2834en zo glijd je met de liniaal diagonaal over het blokje om de juiste afmeting te kunnen snijden, zonder dat het blokje verschuift of de liniaal over de naad wiebelt tijdens het snijden, vanwege de kwart inch uitsparing diagonaal op de liniaal. Ik maak dit soort blokjes altijd een beetje groter dan dat ze moeten zijn, zodat ik ze netjes vierkant op maat kan afsnijden.

Hier is de top net klaar en loopt Zopje er even overheen om te laten zien hoe klein het quiltje is.
IMG_7172Mijn opmerking dat de mensen¬†het ook aan de tegels van 40×40 cm kunnen zien vond hij niet duidelijk genoeg. Ik heb een dubbele laag wollen tussenvulling gedaan zodat het lekker zacht is als de kleine er op ligt, en heb het niet al te intensief doorgequilt.

Bovengaren met Aurifill en onder in de spoel heb ik van Wonderfill de Decobob gebruikt; ik had een paar maanden geleden bij Quiltshop Online van Marlies een grote klos gekocht toen ze tijdens het quiltweekend in Putten met haar winkel erbij was. Het is een hele dunne maar ook een hele sterke garen, ik heb nog niet eens een half spoeltje opgebruikt in deze quilt (met normaal garen zouden het zeker twee spoeltjes zijn geweest), echt voor herhaling vatbaar!  Eén keer vergat ik tussen de bedrijven door de quilt op de naaimachine te leggen, en toen kroop Loki gelijk in het holletje,
IMG_7185dus daarna maar weer omhoog met die handel.
IMG_7231Ik kwam er te laat achter dat ik was vergeten om de ogen er op te zetten, de foto hieronder is gemaakt na het wassen in de machine en plat liggend drogen.
IMG_2914de¬†ogen borduur¬†ik er op met een¬†platte steek en met 2 draads DMC garen, heel onhandig zo, maar goed, ik ben er bijna. Ik had de ogen van het paard met de machine gedaan, maar dan krijg je aan de achterkant zo’n harde toestand van steekjes, niet leuk.
IMG_2981
IMG_2980
IMG_2979
Ik moet nog bij de ezel de ogen maken¬†en dan rond alle ogen nog quilten, label erop zetten en klaar. Volgende week gaan de collega’s van het kantoor op kraamvisites en verlaten¬†beide quilts ons huis. Onderstaand quiltje is dus voor een meisjesbaby gemaakt.
IMG_7109
En alsof het niet genoeg is heb ik ook nog allemaal beestjes in en rond de vijver, het is echt genieten, soms. Daarover meer in het volgende blogje.

E√©n gedachte op “Beestjes

  1. Truus

    Het is een enige quilt geworden! Jammer dat de kleinkinderen allemaal al een eigen lappendeken hebben.
    Ben nieuwsgierig naar alle beestjes bij de vijver.
    Gezellige avond
    groetjes, Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.