bbq

Nadat het hele huis schoongemaakt was met hulp van de kinderen ging Perry met Evelien boodschappen doen en kwamen thuis met bbq spullen; dat leek hun wel wat. Foutje in de regie was enkel dat het zwembad tegen de gemetselde bbq staat en die dus niet gebruikt kon worden. Lang leve Expert die nog een goede electrische Inventum bbq had staan, de laatste. Er stonden meer bbq’s maar ik  vroeg de verkoper welke het beste was volgens hem en hij wees deze aan, hij zei dat alle verkopers in de winkel er eentje hadden en er zeer tevreden over waren. Bij de kassa kregen we 50% korting op de bbq omdat we gisteren zoveel pech hadden met 3 defecte apparaten! Heel netjes.De bbq doet het prima, heel snel warm en geen rookpluimen die boven de wijk uit stijgen. Het was heerlijk koel in de tuin, met een lekker windje en uit de zon was het goed vol te houden. Het was met 28º vanavond 10º koeler dan gisterenavond, een verademing.Bbq

Na het eten gingen de kids het zwembad in om verder af te koelen en omdat ze eerst moesten helpen met afruimen werden ze wat ballorig.

Hier Bbq2showed Tim de laatste badmode voor verlegen jongens. Het roze T-shirt heeft hij op mijn advies gekocht eergisteren en wilde het dan wel thuis dragen voor mij, "omdat jij het bent." maar of hij het ook naar school gaat aandoen weet hij niet. Het is wel erg roze.

Evelien wist ons gisteren ook nog te verrassen: tegen alle adviezen in had ze een paar maanden geleden besloten Latijn te laten vallen voor het komende schooljaar; het was te moeilijk zei ze en de docent was ook niet leuk. Wel deed ze hard haar best om nog op een voldoende uit te komen op haar rapport omdat dit mooier zou staan op haar eindlijst. En inderdaad stond ze op een ruime 6 gemiddeld (was met Kerst nog een 4)  Ze moesten hun keuze op een formulier inleveren voor de vakantie en nu blijkt dus dat ze van gedachte is veranderd en wel Latijn blijft doen, omdat het uiteindelijk toch wel meeviel met het moeilijke er van. En omdat zij het aanhield heeft haar vriendin het ook gehouden in haar pakket.

Het hele huis ruikt heel fris naar de Citronella-olie, ik heb in alle slaapkamers en in de woonkamer zo’n stekkerdoos met dit spul ingeplugd; Evelien en Suzanne worden opgevreten door de muggen ondanks die speciale electrocutielampen op hun slaapkamer en in de woonkamer. Die dingen werken wel maar niet voor alle muggen.

Okay, ik duik weer onder en laat mijn arme handen bijkomen van het typegeweld; ik kan mijn handen momenteel niet dichtknijpen zonder dat het pijn doet. Ook mijn knieën doen ook pijn maar dat voel ik pas als ik wil lopen. Verder gaat het wel goed geloof ik, beetje gek in mijn hoofd maar dat zal vast na een goede nachtrust wel overgaan.