3x is scheepsrecht

Gistermiddag kon ik niet in slaap komen en wilde tv kijken in bed (ben ik binnen 5 minuten vertrokken). Kreeg ik alleen maar geluid op Ned1, dus ik zappen naar de andere zenders zonder geluk, steeds enkel geluid. Ik druk terug naar 1 en hoor een gekke plof geluid en had toen helemaal niks meer, geen beeld én geen geluid. Stevig balen want de tv was net 2 jaar oud. Geluk was dat we er 3 jaar garantie op hadden zitten, vanmorgen hebben we het ding afgeleverd bij de winkel voor reparatie.

Vanmiddag 14.00 uur: ik sta in de gang met Evelien te praten die net terug van het winkelcentrum was gekomen toen we een enorme klap uit de bijkeuken horen komen. Ik schiet naar binnen en zie de LaurastarThuis4 strijkeiland (haha wat een naam he) plat op de grond liggen en water uit de tank ligt overal. Hij is gewoon spontaan door zijn poten gezakt (nee, er stond niks op de plank op een paar opgevouwen handdoeken na, de strijkplank staat altijd gewoon klaar voor gebruik). Ik heb nog geprobeerd of ik hem weer op zijn poten kreeg maar niks, helemaal lam. Dus een uur later stond Perry met de strijkeiland bij dezelfde winkel als een paar uur tevoren. "Ben benieuwd wat het volgende is wat sneuvelt bij jullie" zegt de verkoopster nog.

2½ uur later wist ze het. De Senseo heeft dan inmiddels de geest gegeven; het lichtje ‘lege watertank’ knipperde dat het een lieve lust is terwijl de tank vol zat. Hij reageerde ook helemaal niet op de andere knopjes, ook niet op schoonmaken, tikken tegen de onderdelen of stekker in en uit halen. Als ik om half 6 met de Senseo de winkel binnen loop schudt de verkoopster ongelovig met haar hoofd, "nee he?"  "3 maal is scheepsrecht, ik ben allang blij dat het derde ding dit ding is en niet mijn wasmachine!" Ik had het wel zo gehad dat ik niet helemaal helder dacht en heb gelijk een nieuwe senseo gekocht, voor ‘slechts’ 55 euro (aanbieding). Stom hoor, we hebben nog een goede gewone koffiezetapparaat in de bijkeuken staan, ver weggestopt en dik onder het stof.

0 gedachten over “3x is scheepsrecht

  1. Marjolein

    Hoi Shirley, Wat een toeval, en dat allemaal op één dag. Niet te geloven hé. Yves kiest vaak uit een hondertal apparaten precies diegene met een mankement, stuk of er ontbreekt wat aan. Daarom mag ik altijd uitkiezen LOL
    Fijn weekend alvast, Gr. Marjolein.