Amsterdam

In Amsterdam de toerist uithangen vorige week beviel heel goed, de eerste dag zijn we naar het Museumplein geweest, naar het Rijksmuseum. Er is een klein gedeelte van het gebouw opengesteld voor publiek waar heel wat van hun mooiste schilderijen hangen en dat was ook groot zat voor mijn en de kinderen. We hadden zo’n koptelefoontje met gids en dat is zo leuk, bij die van Suzanne en mij sprak Jeroen Krabbe (Nl’se acteur) de tekst in op een speelse manier, het zorgde ervoor dat je veel meer details zag op de schilderijen en ook leuke dingen te weet kwam.
Cupido
Daarna lekker wat drinken op het museumplein, het zonnetje deed alweer aardig zijn best en met de wolken erbij bleven de temperaturen acceptabel. We gingen uit eten in ‘de Rooden Leeuw’, een restaurant vlak bij de Dam waar Perry en ik hebben gegeten toen we net verloofd waren. Daarna wilden we even kijken bij Mdm Tussaud hoe laat ze de volgende dag open zouden zijn en voordat we het wisten liepen we binnen. Het was toen 21.00 uur en ze sloten pas om 22.00 uur. We waren de enige in die tour binnen en dat is zalig zeg! Alle rust om alles goed te bekijken, en de nieuwste tentoonstelling ‘pirates of the carribean’ is geweldig! Een klein doolhofje waar je in het donker door loopt met veel schrikeffecten. Kapitein
Woensdag bekeken we de Kalverstraat, ik heb meer schoenwinkels gezien dan me lief was (Suzanne zocht leuke ‘hakken’ en kon nergens slagen) en toen gingen de hemelsluizen ook open wat het geheel minder leuk maakte. Toen we in de rondvaartboot stapten klaarde het weer op en kon ik een uurtje uitrusten 🙂 Bij de Beurs van Berlage hebben we de tentoonstelling van alle werken van Rembrandt gezien, allemaal foto-repro’s hingen er en er werd een film gedraaid waarin the making of de Nachtwacht werd vertoond. Heel interessant maar veel te veel om te zien en zo druk!  ’s Avonds gegeten bij een Argentijnse grillroom, waar de vaste banken zo dicht tegen de tafels aan stonden dat mijn borsten haast op bord lagen, en waar de banken zo kort waren dat we met z’n drieën naast elkaar gezeten gelijktijdig maar 1 arm konden gebruiken. Maar het smaakte zalig en daarna gingen we op bezoek bij mijn broer en familie in Zaandam waar de kids (ze hebben 3 dochters iets ouder dan onze kids) lekker aan tafel ‘de kolonisten van Catan’ gingen spelen.Catan
Donderdagochtend zat ik er helemaal door en heb ik op terras gezeten met Suzanne terwijl Perry met Tim en Evelien de Chambers of horror bezochten (op het damrak), waar ze bijna 1½ uur zoet mee waren, ze vonden het heel geslaagd. Het terras had gelukkig een waterdichte overkapping, want er viel weer voor een kwartje.
Na een lunch in de lunchroom van de beurs van Berlage zijn we weer huiswaarts gegaan, we waren mooi op tijd thuis voordat de stortbuien en onweer hier lost barstten. De katten waren heel blij ons te zien en dat was wederzijds.

0 gedachten over “Amsterdam

  1. Rob

    Ik vind Amsterdam persoonlijk een rotstad. Ik heb er een tijdje een vriendinnetje gehad en kwam er vrijwel dagelijks. Maar ik heb nooit kunnen wennen aan de coffeeshoplucht, dronken Engelse toeristen en het typische kijk-ons-eens-grachtengordel-sfeertje.

    Maar voor een paar daagjes kan het inderdaad ook heel leuk zijn.