Barca 2

Het hotel lag dus op loopafstand van het centrum, waarbij vooral de Rambla van belang was de eerste dagen. We hebben er lekker over gelopen, zoveel mogelijk in de schaduw van stalletje naar stalletje, af en toe een terrasje gepikt en tapas gegeten bij een restaurantje Dsc02247 op de hoek ergens. Heerlijk hoor, al die verschillende kleine hapjes. Het naar het hotel lopen was wel vermoeiend vanwege de temperatuur en ook vanwege de omweg die we steeds namen, later kregen we een kortere route in de gaten en dat ging fijner.

We hebben op de 2e dag een bustrip gemaakt, zo’n tour waarbij je op dezelfde soort bussen overal op en af kan stappen, zodat je lekker kan rondkijken. We deden een ommuurde wijk aan waar alle Spaanse bouwstijlen in nagebouwd waren, Dsc02110 Daar stond dus vlak bij de ingang deze boom, alsof hij de stang in zijn mond heeft, ware het dat een boomgeen mond heeft.

Ik weet niet hoe het kwam, maar ik heb deze vakantie veel foto’s gemaakt van bomen; Tim suggereerde dat ik bij thuiskomst prinses Irene maar moest bellen om ervaringen te delen. ☺

We zijn naar de dierentuin geweest, wat ik vrij deprimerend vond; de beesten zitten daar echt in voor-oorlogse kleine verblijven, heel triest! Zelfs de bomen zagen er triest uit Dsc02438 deze deed me aan the Scream denken, een horrofilm met een seriemoordenaar die met zo’n masker op rondloopt en meisjes bang maakt. Evelien vond hem wel grappig geloof ik, heeft ze niet van mij.

Het aquarium bij de haven hebben we ook bezocht, kwam allemaal een beetje bekend voor, we zijn in Italië in een soort gelijke aquarium geweest. De glazen tunnel waarbij je onder de vissen door ging op een lopende band was wel leuk om te zien, maar zo warm, niet normaal! Dsc02233

Elke morgen een uitgebreid buffet in het hotel om de harde bedden een beetje te doen vergeten, ik deelde de kamer met de meisjes, Perry deelde 2 verdiepingen hoger met Tim een kamer. Het was er wel netjes, schoon en zo, maar ik werd elke dag wakker met weer een gek jeukend bobbeltje of 2, 3 op mijn lijf, brrrr. "Don’t let the bedbugs bite". Thuisgekomen zijn we allemaal voor het slapen gaan douchen, alle kleren gelijk in de was en schoon goed aan in bed, ik moet er niet aan denken dat we van die akelige beestjes mee naar ons eigen bed hebben genomen.

Veel meer foto’s kunnen jullie in het album links van dit verhaal zien, in een mapje Barcelona 2007 genaamd.

wordt vervolgt