Bananendozen

Toen ik zaterdag een berichtje in de Nextdoor wijkapp zette dat ik op zoek was naar Knippies en andere tijdschriften met patronen voor kinderkleren, kreeg ik ‘s avonds al bericht van een man die wel op zolder zou gaan kijken voor me. Zijn vrouw was een verwoede naaister en na haar overlijden waren haar spullen naar zolder gebracht. Zondag appte hij me dat ik maandag drie bananendozen vol kon komen halen, en zo geschiede. Hij wilde er niets voor hebben, de wetenschap dat zijn vrouw het geweldig zou vinden dat haar tijdschriften weer gebruikt zouden worden was voldoende voor hem.

Een vitale 70+er opende de deur toen ik uitstapte, ik gaf hem een doos Merci chocolaatjes als dank, en hij overhandigde me een doos terwijl hij de andere droeg en in de auto zette. Toen ik de laatste doos oppakte wenste hij me er veel plezier mee, hij had geen idee wat er nog meer tussen de tijdschriften lag, dus alsik in de dozen nog iets tegenkwam wat van persoonlijke aard was, of ik dat dan wilde terug geven. Uiteraard, dat spreekt voor zich, en na een stevige handdruk (blijf dit eng vinden) reed ik weer naar huis.
Jon was er als de kippen bij, gek op dozen,
939BFB0C-AC18-4EE1-9082-7D0F3E1EA083
maar het duurde wel lang zeg, dat sorteren, hij werd er een beetje moedeloos van en ging bij liggen
9D903FC2-9A95-42A6-BC26-926CCBA2A8F0
ze konden niet snel genoeg leeg zijn, als ik nou eens opschoot, dan zou hij de deur wel in de gaten houden
1BEF8E62-B2C6-4BCE-9D42-D5C9FC79CFE8
We zijn er bijna
54C28C42-1B2C-4216-A41C-1685243BFC73
Toen de doos op de stoel leeg was sprong Jon er gelijk in, eerst even kijken of hij zich er goed in kon wassen, maar toen hij zich omdraaide flikkerde hij met doos en al van de stoel af, wat een klap was dat. Jon was weggesprongen en kwam gelijk terug om naar de doos te kijken en sprong er gelijk weer in, dieper dan dit kon hij niet vallen, de doos. Even later kwam Sherlock binnen en begon door de kier van de doos te hengelen naar Jon, en zo zaten ze een tijdje een soort van tikkertje te doen. 

De laatste doos had vooral breitijdschriften, kijk nou toch wat een dotje, zowel het kindje als het vestje.
FA321B13-2A8B-4E89-980D-E7629F40970E
Dit hield ik na vier uur sorteren over aan kinderbladen, er zaten tijdschriften bij waar ik vroeger ook kleren uit heb gemaakt, en welke ik heb opgeruimd toen we in 2015 weer verhuisden. Ik ben ook heel blij met de Ottobre bladen, daar staan mooie patronen in met hele goede beschrijvingen, ik werkte hier heel graag mee.
7AFC645B-5F07-4F68-99F2-D2E9815D5A18
De andere modebladen zoals KnipMode (ook XL), Burda, Simplicity en heel veel kooppatronen waarvan sommigen nog ongeopend heb ik in een tas en doos gedaan, ik zal even contact opnemen met de weduwnaar of het oké is dat ik deze bladen in de wijkapp aanbied (gratis), om zo anderen blij te kunnen maken. Ik heb een paar persoonlijke papieren gevonden tussen de tijdschriften, deze zal ik samen met twee mooie multi mappen bij hem afgeven.
En waarom ik om naaipatronen vroeg? Ik heb twee basispatronen die tot maat 56 gaan, en ons Sophietje groeit als kool, wat een snoepje is het toch, al bijna drie maanden oud.
C6ADCA80-0159-4AEE-833D-D384746B9E76

6 gedachten over “Bananendozen

 1. Truus

  Zo jij kunt flink aan de gang met de patronen uit de tijdschriften!
  Heb ze bij een verhuizing weg gegeven aan iemand die er om vroeg.
  Wat groeien die kleintjes hard he– lijkt wel vlugger te gaan dan toen onze kinderen klein waren!
  Veel plezier met je nieuwe patronen.
  groetjes, Truus uit Drenthe

 2. Ingrid

  Ohhh wat n berg patroonbladen. De Ottobre is echt n fijn blad die “onze” maten heel goed weergeeft. Ik heb er ook nog uit de tijd van oudste kleinzoons baby/peutertijd (wordt al weer 21).
  Succes met uitzoeken van mooie dingen voor Sophietje…war groeit dat meiske zeg….pfff

 3. Nelli

  Wat ontzettend leuk. Mocht afgelopen woensdag ook boeken ophalen was beloofd. Maar helaas niks meer gehoord.

 4. Kathy P in Pittsburgh

  I loved Knippie when I lived in NL. I made several things for niece and nephews from them. Sewing seemed to be the only way I could get baby garments that weren’t beige, tan, or beige-and-tan. What a treasure trove!

 5. Jacqueline

  Wat een vangst !
  Ik ben nog van de Marion voor de kinderen.
  Verknipte overhemden van DH voor bloesjes en gebruikte dan de voorpanden en rug.
  Hoefde ik geen knoopsgaten te naaien en knoopjes aan te zetten.
  Wat een tijd was dat !
  Voor mezelf kocht ik Burda patronen.
  Dat was in de tijd dat Terlenka op de markt kwam.
  Uit de oude doos, hahaha.
  Groetjes.

 6. Hélène

  Wat een mooi verhaal over die meneer. Hij zal er ook een fijn gevoel aan overgehouden hebben . En ja wat groeit jullie Sophie en wat een schoonheid. Ik wens jullie heel veel plezier en genot met dat kleine ding. liefs van mij

Reacties zijn gesloten.