ander randje

Zo ziet het er uit, met het blauwe randje wat smaller gesneden. Nee, ook niet verkeerd, maar het maakt de boel wel erg blauw. This is what it looks like with the smaller blue sashing, not bad, but I still think it makes the quilt looks to blue, or -as my 13 year old daughter just noticed- it makes it look cold, she prefers the red sashing too. Zaterdag heb ik de Irish Coffee taart gemaakt, als je wat beloofd moet je het ook doen, ook al mag je er zelf niets van eten. Maar het maken er van was wel heel leuk, ik heb 2 grote bakken gemaakt, eentje zit in de diepvries en de andere is nu voor bijna 3/4 op. Hier kan je het recept nalezen Yesterday I made this wonderfull Irish Coffee cake, 1 liter of advocaat mixed with (very thick) whipped cream which is mixed with 4 tblsp.sugar and 2 tblsp vanilla sugar. This creamy jummy stuff is then put on a layer of lange vingers, or lady fingers, which are soaked in a mixture of cold espresso with a good shot of whiskey in it. So 1 layer of these soaked cookies, the advocaat spread on top, another layer of drunken cookies, and an other thick layer of advocaat cream. If you’re lucky there’s no one in the house to help you lick out the bowl and spoons. In my case I was lucky to be surrounded by my kids, for I don’t want to add pounds but loose them. Put it in the fridge or freeser for keeps. It tastes even better the 2nd day, when it’s gone even softer, but it’s also a treat when frozen, for desert.    Hebben jullie dat ook, zodra je op de kalorieën moet letten lonken de heerlijkste recepten naar je. Gelukkig kan ik ook genieten van de recepten van de dikke dames club, zoals die spread die ik gisteren heb gemaakt, jammie. Alleen jammer dat-ie te dun was geworden ☺ het ging te lekker in de blender. Hier zie je het prutje. Wat er in zit? 200 gr Fetakaas in de blender fijngemaakt met 50 ml magere yoghurt, 2 el citroensap, 2 eetlepels oregano, 5 steeltjes bos/lente-ui in kleine stukjes gesneden (en daarna door de blender onherkenbaar gemalen), 5 teentjes knoflook uitgeperst er doorheen, en lekker dat dit al was! En toen moesten er nog 4 tomaten en bijna een hele komkommer in kleine stukjes er doorheen, ik was zo slim om die niet met de blender te mengen. De volgende keer zal ik het gewoon braaf met prakken en roeren klaarmaken, want je kon het bijna drinken zo dun was het. Maar op een open gesneden stokbroodje was het heel goed te doen☺ The spread -photo above-, was not quite what it should’ve looked like, I shouldn’t have used the blender, but the taste was heavenly, served on a piece of white bread. 200 gr Fetacheese, 5 garlic-pieces, 50 ml yoghurt, 5 pieces of green union, 2 tbs oregano,  2tbs lemonjuice mixed together and then adding 4 finely chopped tomatoes and dito cucumber. Delicious!

We aten vrij laat en ik zat nog zo vol, dat ik tijdens het feestje diezelfde avond niks heb genomen van al het lekkers wat vlak voor mijn neus op tafel stond. Het was heel gezellig, lekker muziekje en aangenaam gezelschap, wat wil je nog meer. Of mijn buurtjes aan tafel het ook zo gezellig vonden, met die knoflookwalm uit mijn mond, weet ik niet.☺

Vanavond hadden we lekker frietjes met biefstuk, en daarbij een wederom zalige salade: 1 krop sla in stukjes, 3 bos/lente-ui steeltjes, 100 gr. gerookte zalm in reepjes en 1 mozarella light bol in stukjes. Alles door elkaar gehusselt, en dan de dressing: 100 ml koude groentenbouillon, 1 el azijn en halve eetlepel olijfolie, zout en peper door elkaar mengen en vlak voor het serveren over de salade schenken. Zelfs Suzanne schepte 2x op! Nee, hier heb ik geen foto van, jammer he. Deze salade was een combinatie van 2 recepten uit het boekje van de WW, een beetje van het een en een beetje van het ander.

0 gedachten over “ander randje

 1. ada

  Nou, dat klinkt allemaal heerlijk, behalve dan die Irish coffee taart want ik houd niet van koffee. Trouwens goed idee, laat eten wanneer je naar een feestje gaat.
  Gegroet, Ada

 2. Mamma

  Ja dat is altijd het probleem met lijnen ,je hele leven draait om lekker eten.Nu de knop omdraaien ,niet leven om te eten maar eten om te leven
  sterkte

 3. Erica

  Ik heb altijd zin om in kookboeken te bladeren als ik op mijn lijn moet letten (moet ik altijd eigenlijk, nou ik er over nadenk…)*zucht* Hier is geen WW-club meer in de buurt en sindsdien gaat het met mij weer mis. Wat een straf hè, dat alles wat “slecht” is ook zo lekker is.

 4. Margeeth

  Hmm, ik hou erg van blauw en zou altijd voor blauw kiezen, maar als ik jouw quilt zie, dan ga ik toch voor de rode.

  De irish coffee taart ziet er erg lekker uit, maar ook erg dikmakend. Gelukkig hou ik ook niet van koffie, dus kom ik ook niet in de verleiding.

  Als je met de blender dingen fijnmaalt, dan wordt het veel fijner dan als je het met de hand prakt, omdat je de structuur kapot maakt. Probeer het maar eens met aardappelpuree, dat wordt een soort behangplak (bah!). Met andere gerechten maak je daar juist gebruik van, bijvoorbeeld pompoenensoep moet je met de blender pureren, anders krijg je nooit de juiste structuur.

 5. Marie-José H

  Helaas moet ik net als iedereen strak op de calorieën letten maar gelukkig heb ik niet zo veel met eten. Je vind mij geen uren in de keuken.
  Maar je AQ wordt wel erg mooi. Het begint toch goed op te schieten.

 6. susan

  vind je AQ prachtig worden hoor ik zelf zou ook voor de rode rand gaan hoeveel ik ook van blauw hou.

  groeten susan

 7. Willeke

  Ziet er leuk uit je quilt, maar je recepten. Ik moest op zoek naar een zakdoek. Het water liep me in de mond….

  Die Irish Coffee, daar moet ik nog eens goed naar kijken. Jammie….

 8. liliane de groote

  hallo (ik eet zelfs je naam niet meer)
  ik ben je blog doorlopen en heb er van genoten
  ik kon mijn mailadres invullen om meer van je log te horen maar dat lukte niet
  ik ben oog geïnteresseerd in je DDC, mijn emailadres is liliane@pgoovaerts.be en ik ben Liliane De Groote (he lang WW gedaan met pauzes.
  mijn chatadres is het zelfde
  groetjes
  liliane