afleiden die handel

Gaar van slaapgebrek en bezorgdheid zat ik vanmiddag de tijd te doden met het lezen van een boek en het kijken naar een crime-scene serie, wachtend op een teken van leven van Tim. Van pure ellende ben ik maar aan een nieuwe quilt begonnen, allemaal van mijn verjaardagslapjes, zowel die van mijn kids als van de quiltlijst. Heel veel paars en roze en het is een snelle methode waarbij ik niet al te veel moet nadenken, gelukkig. Ik zag op deze site een quilt op een foto van 2 dames bij hun kraampje, even gekeken hoe patroon was, met dit als resultaat:Photobucket De blokken liggen dus los van elkaar, er komen nog 52 blokken bij ☺ tenminste, als de kleuren mooi bij elkaar passen; sommige lapjes zijn erg heftig, en Evelien vond deze combinatie al erg mooi. (voelen jullie hem???) De blokken zijn 9½ inch, ik had heel wat Fat Eights gekregen,  die heb ik eerst allemaal dus gestikt; ik haalde 2 blokken uit 1 Fat Eight. De FQ’s liggen allemaal op maat gesneden klaar om morgen verwerkt te worden, echt snel en leuk werk! De witte lapjes zijn ook weer van een verjaardagslijst van een jaar (of 2..3..4) geleden.

Photobucket  deze heb ik gelijk van de restjes gemaakt, kwestie van 2 stiklijnen naast elkaar stikken en dan er tussen de kleine driehoekstukken los knippen, open strijken en is het niet enig!

Photobucket   goed gezien, de applicaties zitten vast met een festonsteek, vanmorgen gedaan.Photobucketen morgen lekker verder patchen, ben benieuwd hoe lang het duurt eer Zopje deze lapjes ontdekt als slaapplaats.

Over slaapplaats gesproken; Tim sms-de om 18.00 uur dat ze nog in de trein zaten en dat deze stil stond omdat er iemand voor de trein was gesprongen. Getsie. 2 Uur later kreeg ik weer een sms-je, ditmaal met de melding dat ze bij de Mac (Donalds) zaten, en zojuist (23.00 uur) belde hij. Ze waren na het eten bij Mac toch naar het festivalterrein gegaan en zitten nu met een heleboel andere gasten voor de hekken te wachten tot ze er in mogen (middernacht gaat het blijkbaar al open). Het is er droog en nog lekker warm, dus dat zit ook mee. Hij klonk vrolijk, en je hoorde op de achtergrond een heleboel geklets. Oef, ik kan met een gerust hart gaan slapen, er is een hele last van mijn schouders gevallen!

0 gedachten over “afleiden die handel

  1. lian

    Dat gaat dus de perfecte quilt worden om Evelien mee te geven als ze in A’dam gaat wonen…Zelf heb ik mijn dochters ook ’n quilt meegegeven toen ze gingen studeren, waren/zijn ze heel blij mee.
    En de week gaat omvliegen als je zoveel leuks onderhanden hebt!