zomers

Het doet zomers aan, de tuinmannen zijn druk in de weer, de voortuin is al aan kant en ik heb daarnet even uitleg moeten geven dat aan een accumaaimachine geen stekkeringang zit voor een verlengsnoer. Ik zag hem in de weer met een verlengkabel en hij liep steeds rond onze maaier, "waar moet de stekker in?", zo keek hij. Tot ik hem uitlegde dat dit niet nodig was en hem met 2 handelingen aan zette (knopje indrukken en hendel naar je toe halen). Helemaal lyrisch maaide hij even later ons gazon, "gaat lekker zeg", zei hij, terwijl hij rondreed zonder op het snoer te hoeven letten. Ja, een zalig ding van Gardena, een kooimaaier. Gelukkig is het nog te vroeg in het seizoen voor kikkers en padden, wat te denken van dit joekel: http://cosmos.bcst.yahoo.com/up/player/popup/?rn=49750&cl=2211234&ch=61492&src=news

Toen ze vanmorgen om kwart voor 8 aanbelden, lag ik nog te doezelen (weer slecht geslapen en helaas liggen zweten als een otter) en schoot in de gauwigheid in de verkeerde ochtendjas, en terwijl ik de trap aflopend verwoedde pogingen deed Suzanne’s ochtendjas dicht te doen stond zij ze te woord. Ik hoorde Suzanne al giebelend tegen hun zeggen: "Mijn moeder komt er aan, ze heeft alleen per ongeluk mijn ochtendjas aan." giebel giebel. Dus met een grijnzende tuinman aan de deur gesproken, gelukkig konden ze al aan de slag, terwijl ik me ging douchen en aankleden. Pff wat een begin van de dag.

Suzanne voelde zich gelukkig prima na de duizeligheid van gisteravond, en ging vrolijk op haar fiets naar school, maar Evelien lag nog in diepe rust. Gisteravond voelde ze nog koortsig aan vlak voor ik naar bed ging en daarnet vertelde ze lachend dat Perry aan haar pols voelde toen hij vanmorgen ging kijken naar haar. "Ik lag zo stil dat hij vast dacht dat ik dood was en toen hij aan mijn pols voelde bewoog ik maar even met mijn hoofd." Ze was nog te slaperig toen om gewoon wat te zeggen, "en dan was-ie zich vast rot geschrokken," zei ze lachend. Ze voelt zich al wat beter, maar nog wel hoofdpijn en ze ziet er ook nog wat koortsig uit.