gelukkig

Met Perry als steun naar de huisarts gegaan, we waren allebei behoorlijk bezorgt, zachtjes uitgedrukt, en hadden de laatste 2 nachten slecht geslapen wat ons ook is aan te zien. Maar gelukkig bleken de uitslagen als die van een supergezonde vrouw, zo zei de huisarts, een bezinking van 2 en oa een prachtige Hb, nergens geen afwijkingen, ook niet aan mijn bloedsuiker. "Niets dat er op wijst dat de kanker terug is gekomen, en ook niets dat er op wijst dat er wat anders gaande is.", zei de huisarts. Tuurlijk opluchting, maar waar komt dat nachtzweten dan vandaan, en die dorst die -zo moet ik eerlijk toegeven- al veel minder is sinds ik helemaal niks meer van zoete tussendoortjes neem. Hij zei: "dorst kan zijn van te zoet eten en de rest kan komen van onbewuste angst/spanning dat je ’s nachts verwerkt. Daar komt het woord angstzweet ook vandaan." Maar hij zou voor de zekerheid contact opnemen met mijn specialist, vragen wat hij er van vindt, desnoods dat de geplande ct-scan van volgende maand iets eerder kan gebeuren  zei hij (ik moet zo eens kijken op welke dag dat gepland staat). Hij snapte mijn angst, de spanning en de onzekerheid en dat was al fijn, dat het niet afgewimpeld werd. De specialist is er deze week niet, maar hij belt maandag en dan hoor ik die dag nog van hem, zo liet de assistente van de huisarts me nunet telefonisch weten.

Perry ging kilo’s lichter naar werk, zei dat ik vooral naar spannende leuke dingen moest kijken op tv en geen staafmixergevallen (ik huil vaak mee als iemand een lullig prijsje wint en daar blij mee is), misschien een detective.

Eergisteren kwam mijn Ebaybuit binnen: 10 Olfa rotary cutter blades van 45 mm voor 27 dollar(incl. porto), terwijl ik hier in NL iets van €7,50 per mesje betaal. En daar ik mesjes slijt bij het leven tikt dit aardig aan, dat geld kan ik nu beter besteden (aan lapjes)

Olfa45mm

0 gedachten over “gelukkig

 1. Anita

  Hoi Shirley,
  Gelukkig dat alles goed is, een pak van jullie hart.
  Groetjes anita der

 2. Marlies

  Heerlijk voor jou en je gezin , dat alles goed bleek te zijn Shirley!!!! Gezondheid is een kostbaar goed!

  Ik moest zo lachen om je verhaal over de mesjes! Wat doe jij er allemaal mee dan dat ze zo snel slijten??????? Ik doe al jaren met een mesje , scherp is het nog steeds en ik snij er best veel mee , onlangs nog meer dan 1200 lapjes voor Droomdekens.
  Op het quiltweekend was er ook iemand die mesjes versleet bij het leven , ik snap daar helemaal niks van! ;-0

  Groetjes van Marlies

 3. Shirley

  Marlies, misschien merk je pas hoe scherp je mes is als je een nieuwe erin heb gestopt. Ik dacht in het begin van mijn snijcarriere ook dat mijn snijmes scherp was, tot ik met iemand anders d’r mes moest snijden. Als door boter ging die! Het kan zijn dat de mijne sneller slijten vanwege een verkeerde snijmat; ik heb meerdere matten, werk voor de grote projekten met de hele grote mat maar ik heb er eentje bij mijn naaimachine liggen waar ik het kleine snijwerk op doe, en die voelt anders/harder aan. Kruitvatgeval.