Zo leuk!

Zaterdagmorgen, ik heb er zin in vandaag, zin om de DWR door te quilten, de achterkant van de Double Wedding Ring is gestreken en klaar om gebruikt te worden, het grote opspannen kan gaan beginnen! De latten zet ik eerst op maat en ik kijk of ze haaks staan,
IMG_0045 IMG_0046
en dan prik ik de korte kanten van de stof met punaises vast op de lat, met het midden van de stof ook op het midden van de latten waarop een papieren meetlatje zit, zodat ik ook goed kan zien waar het midden is. Gelukkig was de stof ruim genomen, want zie hoe scheef het is, het verval is ruim 15 cm. Ik prik daarna de zijkanten vast, en dan staat de stof strak gespannen, en kan de tussenvulling (wol) en de top er op.
IMG_0047 IMG_4584
en dan zet ik de boel vast met de Microstitch, zo om de 10 cm, en op de randen om de 5 cm. Punaises er uit, latten en klemmen opbergen, naaimachine op tafel en garen uitzoeken. Helaas had ik niet genoeg van de ‘perfecte kleur’, en moest ik naar Quiltshop Leur, waar ik weet dat ze deze Aurifill verkopen. Ik nam de andere top mee om te showen, en laat Monique daar nu een ‘perfecte’ achterkantstof voor hebben, groen gevlekt, beetje in dezelfde stijl als de voorkantstofjes, en met korting, dus helemaal happy!  En met ook nog een rol Heat-n-Bond Featherlite (soort vliesofix maar dan veel fijner voor de naaimachine) voor de Rose of Sharon rijd ik weer vrolijk naar huis. Een uur later zit ik te quilten, maar wat ging het zwaar opeens, en jawel, wie was er op de quilt gaan liggen terwijl ik even niet op zat te letten? Meneer Zopje.
IMG_4605 IMG_4606
Hij ligt ook zo graag vlak bij me, dus ik neem het hem niet kwalijk; ik bood hem een alternatief aan, diep beledigd stapte hij over en ging met zijn rug naar me toe liggen.

Ik naaide eerst in de ditch rond de lichte delen, en tekende daarna in het midden met de blauwe stift een cirkel en ging met een voorbeeld van deze website van Karen Walker naast me aan de gang, ik teken het liefst zo min mogelijk op de stof.
IMG_0541
en terwijl ik al helemaal happy mijn vorderingen op facebook wilde laten zien, zag ik dat ik aldaar iets had gewonnen bij het raadsel van Marion Duitsman, en toen ik dat las gaf ik een gil.
bijdehandje
Gelijk kwamen de kinderen kijken wat er aan de hand was, denkend dat ik in de quilt had geknipt of zo “want het klonk zo dramatisch”. Haha, nee, ik was gewoon heel blij verrast. Na hhet avondeten begon ik vol goede moed aan de 2e krans (rechts op de foto), maar ojee, dat viel niet mee, ik weet niet hoe het kwam, maar ik zat niet goed op te letten, en na het maken van deze foto heb ik een stukje van die gekke veren uitgehaald en opnieuw gedaan, het leek wel of ik dronken was!
IMG_4611
Ik denk toch dat ik het op de stof ga tekenen,  eerst maar een mal maken, want ook al hoeft het niet perfect te zijn, een beetje gelijkmatig is wel mooier. En ik moet iets meer van de rand af blijven met de veren, en steeds 4 kleine veren tussen de lange ‘hoekveren’, en allemaal ongeveer even dik, en niet een schrale hans naast een dikke bep. Kortom: heel veel oefenen!

0 gedachten over “Zo leuk!

 1. Mieke49

  Hoi Shirley,
  het is jou gelukt hoor, nee ik bedoel niet de quilt afhebben. (dat gaat jou goed af)
  maar mij een diep schuld gevoel geven over mijn trage tempo. (LOL)
  kan ook vandaag geen steekje zetten (krijgen 8 eter’s vandaag).
  wel leuk en gezellig maar ja geen steekjes dus vandaag.

 2. Monica

  Wat wordt dit super mooi! en een mooie manier om je quilt te dubbelen. Wat je zou kunnen gebruiken om op je stof te tekenen is een pen van het merk Pilot : remove by friction.
  Met je strijkijzer erover en de lijn is weg. (heb wel gehoord dat dit in de diepvries terug kan komen) maar ja, wie legt zijn quilt nu in de diepvries 🙂

 3. Ines

  Wat ben je toch een keigoeie quiltsters en gelukkig ook een die gewoon uithaalt als het niet naar de zin is, toppie.
  Waar koop je trouwens van die latten, lijkt mij ontzettend handig voor die rug van mij.

  Groetjes
  Ines

 4. Annerieke

  ha ha, die Zopje. Onze poes heeft een week met de rug naar me toe gezeten toen onze 1e dochter was geboren. Zo herkenbaar.
  Ik vind het zo knap van je, het machinale doorquilten. Dit wil ik zeker gaan oefenen oefenen en oefenen 🙂

 5. Ineke Hulzebos

  Wat wordt het leuk, je DWR, het patroontje is prachtig gedaan, al zijn ze niet helemaal gelijk, maar dat komt vast goed! Wat een grappige Zopje, wil zo graag dichtbij vrouwtje liggen.
  Fijne dag!

 6. Anita - Vlijtige Handjes

  Gefeliciteerd met je leuke prijs. Handy!! De DWR wordt prachtig met dit quiltwerk. Het gaat je zeker lukken. Dank je voor de tutorial die ga ik ook eens proberen……als mijn pechproject af is.
  Fijn weekend.

 7. margreet14

  Schitterend weer Shirley. Bedankt voor de tip ook voor de latten om te dubbelen.
  Ga ik snel eens proberen, laten kopen en hoop dat het goed komt.