Oefening baart kunst

In het Engels zeggen ze: “Practice makes perfect”, maar het hoeft niet perfect te zijn, zolang mensen maar niet in de lach schieten bij het zien van mijn verenkransjes.  Op de zondagmorgen heb ik al 1 rij af, ik teken nu geen rondjes meer in het midden, maar ‘kras’ het er in; met het puntje van mijn tornmesje trek ik het rond een glas dat ik precies in het midden heb geplaatst.
IMG_4612 IMG_4613
Ik werk namelijk met Stickylips of zoiets, een soort gel -maar dan in vaste vorm- dat je op de binnenkant van je handen smeert waardoor je maximale grip op je quilt hebt zonder te moeten duwen en grijpen, want dat willen we niet hebben, niemand zit op kramp te wachten. En ik weet niet wat dat spul doet met de blauwe stift, als ik het aanraak, fixeert het, of gaat het vlekken. Oh kijk, ik heb er nog een foto van, heel fijn spul, heet uiteraard anders,  Lickity Grip, gekocht bij Birdblocks  net als die blauwe hittebestendige silicone vingerhoesjes. Je doet er een eeuw mee, ik gebruik het al een jaar en je ziet amper dat er wat uit is!
IMG_9554 photo IMG_9554-1.jpg
We dwalen af. Met het glas de cirkel markeren gaat het goed, ik richt mijn lamp dan tijdens het quilten van de quilt af, zodat je een schaduw van de lijn ziet, heel fijn. En zo is de eerste rij al klaar, ik zie nu verbetering met elk blok, dus dat gaat nog wat worden als de quilt klaar is.
IMG_4618
De slordigste kant komt bovenaan, want met show&tell pakken mensen altijd de onderkant vast om het quiltwerk te  bekritiseren bekijken. Oei, zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten?

Dit blok is van zaterdagavond voor het slapen gaan
IMG_4615
en deze 2 van vanmorgen, de quiltpolitie oplettende kijker zal gezien hebben dat de aantal veren varieert, dit is express gedaan om jullie scherp te houden.
IMG_4616 IMG_4617
Tip van de maand: rijg de naden vóordat je gaat sandwichen naar de goede kant,
IMG_0545
want je kan nog zo goed persen, ze gaan blijkbaar toch hun gang eenmaal uit het zicht, stelletje …… Bij de DWR blokken zijn ale naden van de lichte delen af gestreken, zodat ik -dat was de bedoeling althans- onzichtbaar in de ditch kon quilten alvorens de motieven te quilten.  Bij een soort gelijke quilt zal ik dus de naden eerst vastzetten, met grote stiksteek op de naaimachine met oplosbaar garen, ook in het spoeltje! (ik denk tenminste dat dit in het spoeltje kan). De quilt wordt na afloop toch gewassen, en dan ben je het rijgdraad kwijt. Ik moet het klosje garen ergens hebben liggen, ooit in een vlaag van ‘he, dat lijkt me wel handig’  bij Quiltshop Leur gekocht.

’s Middags was het zowaar te warm om te quilten, de wollen tussenvulling tegen me aan zorgde voor heel wat zweetdruppeltjes, zelfs Zopje kreeg het er warm voor.
IMG_4621
In de loop van de avond koelde het lekker af en kon ik weer kilometertjes maken, en zie, 2 van de 6 banen zijn klaar!
IMG_4636 IMG_4631 IMG_4637
De achterkant ziet er ook indrukwekkend uit, al zeg ik het zelf.
IMG_4629

0 gedachten over “Oefening baart kunst

 1. miranda

  Wowiw Shir, wat ben je lekker bezig…die tip van die site heeft je duidelijk inspiratie gegeven..en wat doe je dat goed!!!

 2. sylviawillemien

  ja hoor, heel mooi, dat mag je best van jezelf zeggen! Ik snap niet dat je zoveel quilt en dan nog tijd hebt om te bloggen en te feestboeken! Wat is je geheim, kom eens uit de kast………;)

 3. Johanna Zweden

  Wat een schitterend quilt word dat Shirley
  een klopje op je schouder van mij,doe het je niet na
  Fijne week groetjes Joke

 4. LL-Ilse

  Geweldig mooi, en een dikke proficiat voor je veren.
  Ik zal eraan denken hem eind juni tonderstenboven te hangen – want het hek is op ooghoogte.
  Dan verdwijnen alle eerste veren in het gras 😉

 5. karen walker

  this looks great!!! Great feathers!! thanks for you comment on my ikea dressers….my husband build a platform they now sit on and there are no spaces between them. It’s awesome!! Have a wonderful day… ~karen

 6. ester arts

  Hij wordt echt super!! De achterkant is zeker net zo mooi als de voorkant! Ben benieuwd hoe ie er uit ziet als ie echt helemaalf is.
  Groetjes Ester