workshop Terneuzen

Vandaag was ik in Terneuzen om aan de dames van de Diamond Patchers de weave-it workshop te geven, het was een inspirerende en gezellige dag. We begonnen al goed, met koffie en iets lekkers, veel dames hadden taart of cake gebakken, echt smullen! We zaten in een hele grote zaal en de beste plekjes waren aan de rand van de zaal, dus was het voor mij aardig wat kilometers lopen, wat geen kwaad kon na het verorberen van een  overheerlijk appeltaartpuntje ☺

Photobucket

En terwijl ik dit type is de bliksem ergens vlakbij ingeslagen, de straatlantaarns aan de weg achter ons huis doen het niet meer. Da’s niet zo best, en heel donker nu.

Tussen de cursisten zaten handpatchers die nu ook met de hand deze quilt wilde leren maken, ze hadden de lapjes keurig op een doek gespeld, en toen de dames die met de machine gingen werken dit zagen, begonnen velen het na te doen, eer ik het in de gaten had. Old habbits die hard ☺ We kregen een heerlijke lunch, zalige soep en broodjes met ham of kaas, nadat de opbrengst van de loterij en hun winkeltje van vorige week was overhandigd aan de leden van ’t Leger des Heils.

Het belang van precies een kwart inch naadje (of voetjebreed) stikken kwam bij een enkele dame onverwachts en teleurstellend aan het licht, toen bij het invoegend vaststikken van de laatste strookjes ruimte tekort of teveel bleek te zijn. Waar een enkeling met smokkelen de boel toch netjes kreeg, maakten 2 dames met de conclusie ‘alles uithalen en opnieuw stikken’ de juiste beslissing. Maar al met al zag ik alleen maar blije gezichten na afloop, en heb ik alleen maar mooie affe en half affe tops gezien. PhotobucketMeer foto’s vind je hier: klik .

Om iets voor half 5 reed ik weg uit Hoek, na mijn moeder thuis veilig afgeleverd te hebben, en stond ik een uur later in onze keuken, kopje koffie tanken. Dat we weer een uur later aan de zelf gesneden en gebakken frietjes zaten was te danken aan de hulp van Evelien, en dat Perry me een hartverzakking liet schrikken toen hij opeens met een keiharde "Boe!" en een sprong aan tafel stond toen we net lekker zaten te smikkelen, ben ik nog niet vergeten. Nee, er wordt niet gen..kt vanavond. (mijn ouders lezen mijn blog, dus ik moet op mijn taalgebruik letten)   

0 gedachten over “workshop Terneuzen

  1. miranda sol

    Nou da’s sterk, terwijl ik dit typ vliegen hier de bliksemstralen en de donders ook flink door lucht. Gelukkig brand binnen hier nogwel licht en buiten hebben we hier totaal geen straatverlichting. Welkom in de states. Zo merk je pas hoe donker het is en zie je ineens veel meer sterren. Okee bij helder weer dan. Maar zo rijdt jij deze week ook lekker je kilometers. Wel leuk trouwens al die verschildende wave’s te mogen aanschouwen. groetjes vanuit Virginia

  2. Elly

    Shirley,

    Nog hartstikke bedankt voor het geven van de workshop. Als ik foto’s heb van de uiteindelijke resultaten (ik denk na de eerstkomende show en tell) zal ik je die opsturen. Trouwens gisteravond alleen richting jullie veel lichtflitsen gezien, hier was er niets….gelukkig!

    Groetjes, Elly