Witje in de lappenmand

Het viel de laatste tijd op dat Witje a) meer dronk dan normaal en b) harder begon te miepen, maar eergisteren was het toch wel heel opvallend dat er iets aan zijn gehoor mankeerde toen ik hem bij de open schuifpui riep en hij de andere kant op keek. Doofheid verklaarde dan ook dat harde gemiep van hem, hij kon zichzelf niet goed horen en zette er maar een tandje bij. Dus gistermorgen zat ik om half 10 bij de dierenarts (zit hier om de hoek!), hij werd helemaal nagekeken; niks te zien aan zijn oortjes, mooi trommelvlies zei de dierenarts, kijk maar, en met onze hoofden tegen elkaar aan geschurkt mocht ik meekijken. Wel was hij aan 1 kant flink doof, hij stak het op de leeftijd. Het gebit werd ook gecheckt, hier en daar heel wat tandsteen en zelfs aan 1 kies ontstoken tandvlees. Goed poetsen, hoewel hij snapte dat dit bij zo’n oude kat wel lastig was. Er werd bloed afgenomen bij Witjes hals, hij liet alles zo onvoorstelbaar lief toe dat de assistente wensde de katten allemaal zo lief. De dierenarts kamde met een ijzeren kam op de rug ook de klitten uit de vacht, het ging opmerkelijk makkelijk en zo’n kam moet ik dus ook hebben. Of het komt doordat hij wel durft door te trekken en Witje zich van angst niet durft te roeren.

Na een kwartier was de bloeduitslag binnen, zijn niertjes werken maar voor 20%, aaaah, vandaar het vele drinken. En ondanks het vele drinken was hij uitgedroogd, verdikkeme. Gelukkig had hij geen suikerziekte er bovenop, had gekund he. Er werd ook nog op fosfaat ofzo getest, als dit verhoogd was dan zou dit betekenen dat Witje ook miselijk was en hier was ook wel wat aan te doen in de vorm van tabletjes. Ik zou hierover terug gebeld worden, deze uitslag liet langer op zich wachten. Met een doosje pillen en een proefzakje niervoeding zijn we heen gestuurd; elke dag een pilletje om de nierfunctie te ondersteunen en de brokjes om gewoon te eten, hoewel hij er voor waarschuwde dat de meeste katten dit voer niet lusten. En dan had hij liever dat Witje gewone seniorenbrokken zou eten. Nou, die hebben we al dus dat zit wel snor. Maar Witje zou Witje niet zijn of hij eet van de brokjes alsof het kaviaar onder de kattenvoer is. ☺ Voor zolang het duurt. Gisteren kreeg hij het pilletje zonder dat hij er erg in had in zijn keel gestopt, maar vandaag moest ik er al meer moeite voor doen; elke keer als hij me aan ziet komen, gaat hij onder tafel zitten ☺Witje_2

Suzanne is net naar de ortho, op de valreep natuurlijk nu ze er alleen naar toe kan gaan: de praktijk zit op nog geen 50 meter hier vandaan.

0 gedachten over “Witje in de lappenmand

  1. Shirley

    Witje z’n leeftijd wordt geschat rond de 16-18 jaar, we hebben hem uit het asiel waar hij over het hek was gezet. Zo zielig.