Witboek of journal?

Vanmorgen was ik bij de psycholoog, dit was de tweede sessie en ik voel me in goede handen bij haar, en wat komt er een hoop op je af aan informatie; waarom dingen gaan zoals ze gaan, en hoe de geest zich kan afschermen van pijnlijke zaken, als primaire en secundaire slachtoffer zijnde.

Mede door de emoties en het ontbreken van een fotografisch geheugen ben ik er veel van vergeten, maar het gevoel wat ik kreeg van het naar haar luisteren, haar feedback krijgen op dat moment, daar gaat het om. Geruststelling, bemoediging, en weten dat ik(wij) het juiste hebben gedaan; vergelding was jaren geleden de primaire gedachte maar niet dé manier en gelukkig hebben we die stap ook niet genomen.

Wat ik heel verhelderend vond was te horen waarom mensen van wie ik het niet had verwacht op een kwetsende manier reageerden: ik vertegenwoordig de waarheid.

Ik vraag me af hoeveel zwarte schapen van de families om deze reden zijn verstoten, het probleem ligt niet aan het vermeende zwarte schaap maar aan de rest van de familie die de waarheid (over het echte zwarte schaap) vooral binnenshuis willen houden.
6F8B1642-579A-42F0-BFF7-54242B34B71E

Opdracht van de psycholoog: start vandaag met schrijven, koop een schriftje of boekje, schrijf je doelen, je wensen, je dagelijkse gedachtenkronkels op, knip plaatjes uit die je aanspreken en waar je blij van wordt en plak ze er in, maak een witboek. Schrijven omdat dit dieper in het brein doorwerkt dan typen op een iPad oid, en ik kan dan het boekje ook mee naar therapie nemen om aantekeningen te maken.

Het gebouw uitlopend stak ik de weg over en liep gelijk binnen bij de boekhandel, maar zag daar zoveel blanco boekjes dat ik last krijgend van keuzestress zonder boekje naar buiten ging, ik had thuis vast nog wel een schriftje liggen. (klopt)
Na de lunch keek ik of ze met een witboek ook een journal mee bedoelt (ik had het haar moeten vragen maar zoiets komt pas op weg naar huis in me op). Mmm, ik ben er nog niet helemaal uit, misschien kan ik het Joke in een e-mail nog vragen.
In mijn zoektocht op internet kwam ik een filmpje met uitleg door deze dame tegen, zo positief.

Mooi plaatje, punkertje Sherlock en Fay gezellig samen slapen op het kasteel
748504E9-F974-4CD0-A2C7-103901814E28
Wat eerder liepen er twee grote katers door de tuin, Sherlock heeft hier eentje in het snotje maar maakt geen aanstalten om het weg te willen jagen.

69CEFD75-3FCB-4EF3-9C17-2D0126884477
Sinds gisteren is de kerstboom verdwenen en hebben we weer zicht op de klok én het kattenkasteel, zo leuk om de katten weer te zien liggen; terwijl ik dit schrijf zit Sherlock Fay te wassen, zo lief.
B974D566-028C-4BB0-8356-7D714CAEC6AE
De boom was een stuk lichter toen ik hem naar buiten sleepte, zo uitgedroogd, maar hij hield zijn naalden nog stevig vast
ACD3663E-BD65-4612-A309-1858BD290C4F
Een half uur later zag hij er zo uit, het was dat het begon te regenen, anders waren de takken gelijk door de hakselaar gegaan.
26B44E05-4D69-4917-9CC1-9B01EA08367C
Morgen misschien?

2 gedachten over “Witboek of journal?

 1. Truus

  Heb het vroeger ook veel gedaan om alles op te schrijven wat me dwars zat of niet begreep om zo grip op mijn gedachten/gevoelens te krijgen.
  Veel succes hier mee en geweldige dame in dat filmpje- je wordt gewoon vrolijk van haar.
  Succes met je kerstboom versnipperen.
  groetjes,Truus uit Drenthe

 2. Hélène

  Ik doe het al jaren en jaren iedere dag schrijven, plakken, tekenen in een journal. Ik schrijf in het kort wat ik meegemaakt heb, het weer, als ik iets moois op TV heb gezien of juist iets vreselijk slecht. Als ik een prachtig lied heb gehoord en bang ben om het te vergeten van wie het was, wat ik wil doen die dag aan klusjes en aan wie ik deze week aandacht moet geven door kaart, appje, bloemetjes, even langs. Is heel leuk om te doen.

Reacties zijn gesloten.