When witches fly

Met het op/leegruimen van tassen in mijn naaikamer vond ik dit beeldig stitchery patroontje, een jaar of twee geleden gekregen van een quiltvriendin. Het gespikkelde lapje ecru viel uit de eerste kast die ik opende op zoek naar een geschikt lapje, helemaal perfect 🪄 . Met doekjes onder mijn handen om geen vlekken te maken op de stof tekende ik het over op de lichtbak.
IMG_9330
Niet goed nadenkend tekende ik de lijnen met een Frictionpen, dus kan ik het geheel pas persen en daarmee de kleuren fixeren na het borduren. Want er moest ingekleurd worden, zo leuk ☺️

IMG_9332
Dit is zo leuk, hier is de maan net ingekleurd
IMG_9333
En dit is na het natmaken en opdrogen aan de lucht

IMG_9339
Omdat ik een quiltstof gebruik ipv ongewassen pitjeskatoen, moet ik ipv water een dikker medium gebruiken om de Derwent Inktense potloodkleuren te bevochtigen zodat de pigmenten in de stof kunnen trekken daar waar ik ze aanbreng, en niet gaan uitvloeien. Ik heb goede ervaringen met Jaquard Textile color 100 colorless extender, ik heb het wel met water verdund (1 theelepeltje extender en twee theelepeltjes water) omdat dit moet voor de doorzichtigheid.
Aloe Vera gel zonder verdere toevoegingen werkt ook heel goed tegen uitvloeien, alleen maakt dit de stof behoorlijk stug en moet je het na fixeren uitspoelen. Dit gaat dus alleen als je de lijnen hebt getekend met een Pigma Micron stift, de inkt is watervast en zuurvrij, dus het eet geen gaatjes in de stof na verloop van jaren.

Voor de haren van de heks die ongekleurd moesten blijven heb ik wit met glitter gebruikt, het is subtiel maar ik weet dat het er op zit en dat telt.
IMG_9357
en nog even over het fixeren van de kleurstof dmv een twintigtal seconden onder de hete pers: Ik heb al eerder geborduurd werk moeten persen, en gelukkig gaat dit goed als ik het borduurwerk op zijn kop leg op een zachte ondergrond, zodat het borduursel niet geplet wordt maar in de ondergrond kan zakken. Komt dus goed, handig is alleen anders omdat alles wat met zwart is ingekleurd kan gaan vlekken als ik er teveel aankom. Dus zal ik over het heksje een lapje stof rijgen om de rest van de lap te beschermen tijdens het borduren.

Het patroon komt van CrabappleHillStudio  en ze hebben heel veel Halloween patronen. De heksenquilt “the Mystery of the Salem Quilt Guild” waar ik mee bezig was ligt al twee jaar (!😱) klaar om er wat meer mee te doen, het plan was om er nog een baan met heksen in te zetten (wat weerhoud me?)  Ik denk dat Sophietje hier heel graag naar zal kijken als hij af is, dat moet toch een motivatie zijn?
CFEA0458-EE9D-4CA5-BA50-0D7B7F0F705A
Ze kijkt nou al haar oogjes uit als ik ze in de naaikamer een schone luier geef met al die Frida Kahlo blokken aan de muur. Vooral de poes wilt ze aaien.
IMG_7767

2 gedachten over “When witches fly

 1. Jacqueline

  Stitchery vind ik ook leuk om te doen, meest red work.
  Dus de tip om omgekeerd te strijken op een zachte ondergrond, geweldig, nooit aan gedacht.

  Ik zou 3 banen heksjes houden.

  Gelukkig gaat de zon schijnen, veel plezier met de tuinactiviteiten.
  Groetjes.

 2. Truus

  Geen idee wat er op de andere banen staat,maar deze 3 zijn ook al leuk bij elkaar. Een paar tussen banen en randen en deze heksenquilt is klaar.
  Waar je nu mee bezig bent is leuk voor een kussen of tas.
  Fijn weekend
  groetjes,Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.