werk aan de winkel na Award

Zilverenaward In navolging van Yvonne’s weblog -een goed voorbeeld doet volgen ☺- heb ik mijn weblog ook aangemeld bij Melody/Snoopy voor een keuring, een soort APK waarbij je dan te horen krijgt wat deskundigen er van vinden. Mijn weblog is tot stand gekomen door een grote opeenstapeling van toevalligheden, geluk en onbenul (af en toe met de ogen dicht op OK drukken). Ik zal eens uitvogelen hoe ik de tips van Melody kan uitvoeren, dus schrik niet als mijn weblog er de komende tijd staads anders uit komt te zien.

Nou, zet je schrap, hieronder het verslag van Melody:

Keuringsrapport van:

Dan is de web-log van Shirley aan de beurt. Ook Shirley quilt (is dat het goede werkwoord?) en net als enkele van haar voorgangsters hier maakt ook zij prachtige werkstukken. Maar goed….. keuren is hier aan de orde… Kom op Ko, (die zich afvraagt wat een quilt uiteindelijk zou moeten gaan kosten als het helemaal klaar is en een behoorlijk formaat heeft en in opdracht gemaakt is…) aandacht voor de zaak, lol!

Shirley’s log is opgesteld in 3 kolommen en in de vloeiende opstelling. Kan in de meeste resoluties de beste optie zijn. Echter 1 nadeel heeft het ook…. de middenkolom vergt dan extra aandacht. Daar kom ik zo op terug. De zijkolommen zijn gevuld met links die prima werken en ook keurig geplaatst zijn want ze openen in een nieuw venster, heel goed! De teksten in de zijkolommen hebben wisselend wel of niet een hoofdletter als 1e letter. Dit wisselend gebruik verstoort de harmonie een beetje, jammer. De kleuren zijn geel, grijs, groen en zwart die de leesbaarheid oke maken. De laadtijd is prima want Shirley heeft de vele foto’s merendeels extern gehost, goed zo! De hoofdkolom dan…. De paginakop is ’te’ klein maar dat zie je vaak bij een log met vloeiende instelling, als er dan ook kleur verschil is valt het extra op…. De tekst in de 1e log valt me gelijk al op…. het bovenste deel lijkt in advertentiestijl geplaatst te zijn terwijl het andere deel links uitgelijnd staat. Ik zou toch willen adviseren te kiezen voor 1 vorm. Wat ik in een vloeiende opstelling altijd jammer vind, omdat het zo extra opvalt in die versie van web-log, is de wijze van plaatsen van foto’s in combinatie met de teksten. In de web-log van Shirley zie je veel leegtes. De foto’s staan onder of boven een tekst en staan uitgelijnd. Als je zowel de tekst als de afbeeldingen centreert zou het al veel mooier staan. Ook is het uiteraard mogelijk om leegtes te voorkomen door img-uitlijncodes te gebruiken.

Hoe is de laadtijd? = 4 pt.
Hoe is de leesbaarheid? = 4 pt.
Hoe is jouw taalgebruik? = 3 pt.
Hoe gebruik je afbeeldingen? = 3 pt.
Werken je links? = 5 pt.
Gebruik je extraatjes? = 2 pt.
Hoe zit je web-log technisch in elkaar? = 4 pt.
Benut je alle mogelijkheden van web-log.nl? = 2 pt.
Is je log in harmonie? = 3 pt.
Hoe is de navigatie in je log? = 5 pt.

Tips:
1)
Gebruik hoofdletters waar ze horen en gebruik ze niet waar ze niet horen, kies voor 1 stijl. Dit komt de netheid ten goede.
2)
Als je afbeeldingen plaatst, met name in de hoofdkolom, centreer ze dan of laat de tekst er op aansluiten door gebruik van uitlijncodes voor tekst/afbeeldingen. Met name die hoofdkolom maakt dat de log wat rommelig oogt en dat is erg zonde want de werken die je toont zijn meer dan de moeite waard!
3)
Kies voor 1 vorm van uitlijning, met name binnen 1 log. Deels adverentiestijl en deels uitgelijnd versterkt het rommelige uiterlijk, jammer!
4)
Er is zoveel meer mogelijk, bijv. een paginakop, een cursor, een favicon, achtergrondjes op diverse plaatsen, tekstbewerking en vele andere mogelijkheden binnen blogtoys etc. Het lijkt moeilijker dan het is, probeer het eens uit en als je vragen hebt, schroom niet ze te stellen, wij helpen je graag verder en ook op het Web-Log Forum zitten veel mensen die je willen/kunnen/zullen helpen als je er niet uitkomt met alle info die daar te vinden is.

Met 35 punten een

0 gedachten over “werk aan de winkel na Award

  1. Melody

    Hoihoi Shirley…. deze smallere versie vind ik mooier hoor maar dat is persoonlijk he….

    Leuk dat het je gelukt is met de cursor…. fijn ook dat je zo met de tips etc bezig bent! Ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat hoor! Succes! Enne als je er niet uitkomt weet je ons te vinden!

    Liefs Melody