Weer eentje af

Met een baby'tje in de familie er bij, had ik weer een excuus om een kleine quilt snel af te maken, en wat is dat lekker, een bies aanzetten van maar 4 meter. With a newborn in the family  I had an excuse to finish a baby-cobblestone quilt,made some time ago; it only needed a binding and a label. deze quilt had ik al een tijdje klaar liggen op de bies en label na, en met de label ben ik nu nog bezig (ook bijna af). I did the binding the way Sharon Schamber shows in 3 video's, and I love it. So much better, no more needles piercing my breasts while stiching. After washing the glue was gone, and it feels and smells lovely fresh. Due to some web-log update issues the slideshow doesn't show all the time, lets hope it'll pass.  

Vanwege web-log-vernieuw perikelen is de slideshow af en toe niet te zien,hopelijk is dit maar van tijdelijke aard.

De bies heb ik op de voorkant eerst vast gestikt, en daarna naar de achterkant omgeslagen, en toen kwam er het potje met lijm en het strijkijzer aan te pas, om daarna zonder spelden de bies verder vast te stikken. Op dit filmpje kan je het bekijken:  het zijn 3 filmpjes. Natuurlijk had ik niet zo'n klein dun tuitje om op het lijmpotje te zetten, maar ik heb het er heel dun op weten te krijgen, en na het strijken zat het muurvast. Het bonkte wel iets met het vast stikken, maar na het wassen was er niets meer van te zien of voelen. Een verademing dat je geen spelden in je borst geprikt krijg tijdens het stikken. 

En wat was het lekker gisteravond in de jacuzzi, Tim had heel veel foto's gemaakt, maar die zijn niet geschikt voor publicatie. Nou, vooruit, eentje dan: Yesterday evening I went in the jacuzzi with my daughters, it was wonderfull, relaxing and lots of fun! Tim took some snapshots, but only this one is save for publishingPhotobucket

0 gedachten over “Weer eentje af

  1. Mascha

    Je quilt is mooi geworden. Ik heb heerlijk naar de filmpjes gekeken met een kop koffie. En heb weer wat geleerd.
    Groetjes Mascha

  2. Diana

    Quilt is mooi geworden hoor. Leuk door gequilt ook.
    Wat voor lijm heb je gebruikt voor deze techniek van binding? De lijm uit het filmpje is waarschijnlijk niet in nederland verkrijgbaar. En het moet wel uitwasbare lijm zijn.