Wat eten we vandaag

Vogels hebben het aan de ene kant wel makkelijk, ze vliegen wat rond, ontwijken hier en daar een roofdier die in hun een lekker hapje zien, kijken wat er zoal te halen valt bij de voederplaatsen, en hap-slik-weg. Niet eerst op de label kijken welke chemische toevoegingen er in de verpakking zitten, is het gif, dan ga je dood, en blijf je leven,dan was het niet giftig. Ook geen houdbaarheidsdatum om naar te kijken, stinkt het niet, is het goed, stikt het wel, dan eet je het niet, en sommige vogels vinden een beetje stank helemaal niet erg, en eten het zelfs nog op als er nog beweging in zit.
Photobucket
Geen hele lijst met bereidingsadviezen, geen messen, pannen en borden nodig, dus ook geen afwas, en geen afwas, dan ook geen zuchtende huisgenoten, omdat ze er achter zijn gekomen dat de vaatwasser vol staat met schone vaat, en dus eigenlijk fatsoenshalve de vaatwasser moeten helpen leegruimen.

Nee, vogels hebben het zo slecht nog niet, en zolang Zipje en Zopje maar lekker slapen, is er geen vuiltje aan de lucht,
PhotobucketPhotobucket
dat is de andere kant van het verhaal, eten of gegeten worden; na de halve muizenkolonie te hebben uitgedund zijn de mannen nu aan de vogels begonnen, het vliegend buffet, de eerste slachtoffers zijn al gevallen. Best wel zielig, maar het zijn de zwakke broeders onder de gevleugelden die ze te pakken krijgen, moet je maar denken, en de restjes -als er restjes zijn- worden keurig opgeruimd door de gieren van onze achtertuin, de eksters. Ben toch stiekem wel blij dat ik geen vogeltje ben, want dan zou je dit ook lekker vinden,
Photobucket
jakkiebah! Ik heb voor de lezers met zwakke maag deze foto klein gehouden, tot je er op klikt 😉 het is uitgekotste muis met brokjes kattenvoer, de muis viel duidelijk niet zo goed op de maag. Maar eksters zijn dol op dit soort voorverwarmde hapjes, ze slobberen het achter elkaar op! Toegegeven, dat was een van de weinige keren dat ik moeder natuur niet kon gadeslaan zonder kokhals neigingen.

0 gedachten over “Wat eten we vandaag

 1. goof

  Helemaal geen moeite met die laatste foto, met 4 kinderen, 5 katten en een hond ben ik wel wat gewend,….
  Ben blij dat er geen lekker eten te zien is, ben aan de lijn, ….

 2. Ines

  Jakkie bah, maar ja het is de natuur en zeg nou zelf, wij eten ook wel eens een opgewarmd kliekje ;-))

  Groetjes
  Ines

 3. Erica

  Jègh! Lekker plaatje. Ben blij dat onze hond alleen brokken eet, dan zie je ook weinig anders terug in zijn kots, gelukkig 🙂

 4. Anita A

  Hoi Shirley,
  Ik vind het altijd prachtig om jou verhalen te lezen omdat ze altijd zo beeldend zijn, maar in dit geval had dat voor mij nu net niet gehoeven, mijn koffie smaakt niet meer,…..

 5. AdrieJ.

  Wat een mooie vogel heb jij op de foto gezet! Wat is er dat voor één? Een specht?

 6. Renske

  Mooie actiefoto’s. Ik vind het altijd wel leuk naar de vogels te kijken als ze aan de pindanetjes hangen. Wij hebben hier tegenwoordig 6 musjes. Dan hangen ze met z’n 3’en aan zo netje en eten én ruzie maken. Echt gezellig.
  Laatste foto is ook interessant om te zien. Zo vaak zie je dat ook niet.

 7. ada

  Ik heb die foto maar eens flink uitvergroot, dat wou ik wel eens goed bekijken. Heb net mijn brood achter de kiezen. Lekker, vers brood met hagelslag.
  Nee, overgevende mensen, dat kan ik niet aanzien. Verschrikkellijk. Plaats daar maar geen filmpjes van.
  Groeten uit een grijzig Engeland
  ada

 8. chrisjones

  Ik ben wel wat gewend, maar moest toch even slikken bij het vergroten van die foto. Geef mij die foto’s van de specht maar, prachtig. Ik vind het altijd vreselijk om te zien hoe het ene dier het andere verorbert. Maar je hebt gelijk, in de natuur wordt alles wel keurig opgeruimd. Daar doen jouw mannetjes ook hun best voor. Maar ik zie ze liever slapend en spinnend. Dagdag.

 9. quiltmiep (anneke)

  tja ook hier kom ik zo nu en dan deze pakketjes tegen, en moet me inhouden er niet eentje naast te maken. (dubbel werk 🙁 )
  dus heb de boel ook maar niet uitvergroot 🙂

 10. margeeth

  Ha, lekker ranzig verhaal, met een ranzig plaatje!
  Umbra, ons laatste opvangertje, at graag kuikentjes, maar dat mocht alleen als DH er niet was, want die kon het echt niet aanzien…..
  De honden in het asiel eten kattendrollen als ze de kans krijgen, dat vind ik nou vies!