Warm

Vorige week had ik het toch warm, vreselijk, ik stond op het punt om broodmix klaar te maken, toen de keukenweegschaal het niet deed. Nou ja, hij was niet kapot of zo, maar bij het aan zetten kreeg ik de melding “Schakel de ontgrendeling uit”  te lezen op de display, maar hoe dat moest stond er niet bij. Normaal pak ik de handleiding, maar die had ik uiteraard niet meer, want wie bewaard zoiets nou van een weegschaal? Ik probeerde allerlei combinaties uit van de druktoetsen op de weegschaal, maar helaas geen resultaat. Achterop zat een schakelaartje, deze had ik al opzij geschoven en weer terug, maar ook dat hielp niet, en aan internet had ik ook al niks, want er stond bij dit type weegschaal helemaal niks over ontgrendelen!  Toen ik een opvlieger kreeg van alle opwinding kwam even in me op het ding het raam uit te gooien , maar dat geeft zo’n rotzooi, dus haalde ik de brievenweegschaal er maar bij, we hadden toch brood nodig voor de volgende morgen.

Evelien kwam de volgende dag thuis, en toen ik ’s avonds de weegschaal weer wilde gebruiken, vertelde ik haar over het probleem, dat ik niet wist welke knoppen ik moest indrukken om de ontgrendeling uit te zetten; dochter is meestal heel goed in het uitvogelen van dit soort raadsels. Ze bekeek het apparaat van alle kanten, drukte eerst met vruchteloos resultaat op een paar knoppen, waarbij ik me een stuk beter begon te voelen (zie je wel, ik ben niet de enige), draaide de weegschaal om, schoof het schakelaartje opzij, draaide de weegschaal weer om, drukte op ‘aan’;  0,0 zei de weegschaal, of te wel: hij was ontgrendeld!  Grote grijns van dochter *Ü* : “Was alles maar zo simpel, he mam?”. Tja.

Morgen ga ik weer een Give Away organiseren, jullie zijn alvast gewaarschuwd. 🙂
 photo 87.gif

0 gedachten over “Warm

 1. Maria

  Zo herkenbaar!!!!
  Wij hebben net een nieuwe keuken met een totaal andere afzuigkap die niet precies doet wat ik wil, een nieuwe oven die geen broodjes kan afbakken, misschien komt het omdat ik de gebruiksaanwijzing niet goed lees. Een nieuwe vaatwasser waarvan ik niet begreep waarom die alleen een programma had van 2.25 uur!!! Tot mijn schoondochter “even” uitlegde hoe het precies zit. En nu de tijd is verzet zijn we er nog steeds niet achter hoe het digitale klokje verzet moet worden.
  Conclusie… je bent echt niet de enige die niet alles weet!
  Groetjes Maria

  1. sylvia

   nadat ik tig keer zo heb staan zweten, bewaar ik nu ALLE gebruiksaanwijzingen!!!
   en dh maar vragen waarom al dat ‘oud papier’ in het keukenkastje ligt: AFBLIJVEN, van mij……….zelfs de gebruiksaanwijzing van de koffiemachien zit erbij………;;))

 2. Ines

  Daarom heb ik hier ook een mand vol handleidingen, gelukkig dat je dochter er achterkwam.

  Groetjes
  Ines

 3. Merel

  Mijn eerste impuls is altijd even de batterij eruit halen. Maar het blijft een gedoe met al die dingen. Als antwoord voor anderen heb ik altijd ‘even schudden, LOL’. Toen het score invoer kastje op de bridgeclub het eens niet deed, zei ik dat ook. De bediener deed het, en oh wonder daarna deed ie het! Daar ging mijn lolletje, haha.
  Groetjes, Merel

 4. marion

  ik krijg hier ook niks aan de praat…….en ik ben gewaarschuwd……….