Vruchtbare dag

Vanmorgen heb ik de achterkant voor de Tale of two Kitties (klik hier voor het patroon, gratis te downloaden) op maat gemaakt van de poezenstof, gisteren aangeschaft, voor en achterkant gestreken, want de top lag al een half jaartje opgevouwen in een tas (oei), en daarna met spuitlijm gesandwiched. Even zat ik te puzzelen hoe ik hem zou gaan doorquilten, kwam ik op internet deze versie tegen, en zag ik later op foto van de quilt van het patroon (die ik kreeg bij de stofjes)dat het quiltwerk vrij duidelijk te zien is, dus was ik er snel uit, want waarom het wiel nogmaals uitvinden, als je de vorm goed vind? Alleen heb ik hier en daar een ander quiltpatroon gekozen.

Na een testdrive of het garen er mooi bij paste en het ook lekker quilte, ben ik eerst de stad in gegaan met Evelien, zij had kraaltjes nodig, en ik een warme wind-waterdichte jas voor op de fiets.

Eerst de jas gehaald, bij een outdoorzaak, en de 2e jas die ik paste werd het, hij valt lekker lang, tot halverwege de bovenbenen, en de rits kan van onderen ook omhoog, makkelijk voor in de auto. Met snelle hulp van de jongens -die ook nog mijn capuchon op maat spanden, zodat hij gelijk goed zat, voor als ik op de fiets in een bui terecht zou komen- stonden we binnen een kwartier weer buiten.

In de parkeergarage in het centrum heb ik toen even van jas gewisseld, en met de warme jas liep ik genietend met tegenwind naar de kralenwinkel, er kwam geen zuchtje wind naar binnen.

Geweldig leuke winkel, Renate Jewelz waar ze ook genoeg tijd verkochten! ik heb er gelijk 2 gekocht, plus nog een leuk hangertje om mijn bedeltjes aan te zetten, en ook 2 speldjes, om broches van te maken. Ooit.

En voordat jullie zeggen, “Nou nou, Shirley, doe maar duur!”, geef ik gelijk door dat het grote klokje 30 cent kost en het kleine klokje 60 cent, en de speldjes en hangertjes ook iets in dien trant. Kijk maar in de webwinkel (ik heb geen aandelen) ze zijn te leuk voor woorden!

 

Thuisgekomen had ik nog even tijd om te quilten, voordat ik aan het eten moest beginnen, eerst even op papier tekenen van de figuren, en toen gas gegeven, zo leuk!

Bloempje, vlindertje en bijtje, poeh, vooral dat bijtje was een zware bevalling 🙂 maar deze op de foto lijkt er wel op, er zitten bijtjes bij, waarvan ik denk “lijkt wel op een walvis”, ook knap, want als je met opzet een walvis wilt tekenen, lukt het niet.

In de panelen ‘moest’ er rond de tekeningen gequilt worden, en dan zo’n beetje een heen en weer meander werk om de gaten op te vullen, want we willen later geen theezakjes in de quilt hebben. Het quiltje aan de lijn heb ik ook doorgequilt 🙂


De slakken in de rand maken was even wennen, (dat zijn slakken ja), de eerste  die ik maakte

heeft een beetje een lijp hoofdje, en ook was ik zijn ogen vergeten, de volgende werden steeds beter, het wordt nog wel wat. Ik moet wel opletten met de richting dat ze lopen, niet elke rij gaan ze van links naar rechts. En elke rij blokjes heeft ook een andere invulling, dus ook daar is het opletten geblazen.

Voor de grote lichtgroene driehoeken heb ik een soort Franse lelie gequilt, de mal even zelf gemaakt van papier in de vorm geknipt, en toen met een blauwe verdwijnstift langs de mal op de stof getekend. Het mag een wonder heten dat ik een bruikbare verdwijnstift in huis had, want ik gebruik ze zelden of nooit! De eerste lelies die ik, voordat ik overging tot op stof tekenen, zo uit de losse pols maakte, waren wel erg wisselend van vorm, ik heb ze niet uitgehaald, misschien doe ik dit nog. Je kunt ze bewonderen op de foto bovenaan dit blogje, waar de machine ook te zien is.

De quilt ligt nu cat-proof te wachten tot ik er morgen aan verder ga werken, en zou het biesje er morgen ook aan kunnen? Oeh, spannend, en anders overmorgen?

0 gedachten over “Vruchtbare dag

 1. Elly L

  Wat goed van je om deze quilt niet te laten liggen, daar is hij veel te mooi voor. Voorlopig begin ik er nog niet aan, ik moet eerst het freemotion quilten goed onder de knie krijgen

 2. plakhuis

  Mens, wat doe je dat weer geweldig. Ik zit altijd vol verbazing te kijken naar je quiltwerk. En dan dat tempo! Ik heb bewondering voor je! Dat pannel van die katten heb ik ook nog liggen. Had er ook stof bij gekocht (niet van dezelfde serie maar past wel). Alles ligt te wachten op dat portie tijd. En als ik dan ooit aan quilten toekom zal ik weer bij jou kijken. Die slakken vind ik ook geweldig! Ik krijg er zin in maar helaas de komende week en weekend alleen maar werken!

 3. mieke

  Het ziet er allemaal super uit, Shirley.
  Je hebt veel gedaan.
  Mijn ocean wave moet ik nog dubbelen en dan quilten, in maart moet hij mee !
  grtjs Mieke