Voortuin in groei en bloei

Met de schaduw in de voortuin kan ik donderdagmiddag lekker aan de gang gaan, ik heb een uurtje voordat het etenstijd is, een ruim begrip nu ook de jongste het huis uit is, maar ik mik toch wel altijd rond 18.00 uur, dan heb je na het eten ook nog lekker een paar uur om uit te bollen en wat te doen. Uiteraard in gezelschap van een paar katten, hier ligt Loki lekker tegen het polletje (afgeknipte) lampepoetsersgras. De bruine plekken op het grijze split zijn vetplanten die over een tijdje heel mooi geel zullen bloeien, die laat ik dus lekker staan.
IMG_9546
De bakken zitten voor vol met dat akelige kweekgras, trek er één stukje uit en er groeien tien stukjes voor terug; vorig jaar (of was het alweer twee jaar geleden?) heb ik met een riek alle bakken bijna helemaal omgespit om het gras wortel voor wortel eruit te krijgen. Helaas niet goed gedaan (voor zover dat mogelijk is), want er was nu weer geen stukje kale grond te zien. Na een uurtje omploegen heb ik al een metertje gedaan
IMG_9545
het schiet niet op omdat ik rekening moet houden met vaste planten, sommigen laten hun neusjes nu zien en moet ik heel goed uitkijken ze niet plat te trappen. Over de lavendelplanten -waarvan sommige dood lijken, ik geef ze nog een weekje- zit een net van vogelwikke, een ragfijn razendsnel groeiend plantje met kleine blaadjes en mooie paarse bloempjes, klik hier voor info en foto, je denkt het zo eruit te kunnen trekken, maar de stengels breken snel af en zo heb je nog meer plantjes.
Dit is rechts van de bak waarin ik stond te ploeteren
IMG_8177
de schoenlappersplanten bloeien zo mooi op hoge op rabarber lijkende stelen
IMG_8180
en de roze hyacinten vullen het roze in de bak nog extra aan.
IMG_8181
De heerlijke geur komt niet alleen van deze hyacinten, maar ook van deze Viburnum,
IMG_9547
de azalea staat nu op zijn mooist, het is een enorme grote plant geworden!
IMG_9572
zulke mooie bloemen, geliefd bij de bijen en hommels
IMG_8179
De skimmia naast de oprit was op sterven na dood toen we hier in 2015 terug kwamen wonen, maar na een snoeibeurt lijkt hij er weer zin in te hebben,
IMG_8184
net als de lelietjes der dalen, ze komen in deze bak overal op, je moet er alleen niet van eten want giftig.
IMG_8186
En hoera,
IMG_9574
het gebroken hartje heeft de winter overleefd

2 gedachten over “Voortuin in groei en bloei

 1. PetraM

  Prachtig de tuinfot’s en ja dat jet veel werk is geloof ik meteen. Mijn ouders hadden ook een magtuin waar ik menog uurtjes in heb geholpen. Maar wat was het altijd mooi als alles er weer netjes bij lag en alles in bloei kwam.

 2. Truus

  Prachtig is je azalea en wat een verschil tussen jouw tuin en hier in het Noorden van wat er allemaal al bloeit.
  Dankzij Rijkswaterstaat heb ik ook van dat geweldige kweekgras in de voortuin -niet weg te krijgen!
  Geniet vandaag nog van het zonnetje
  groetjes, Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.