Vogelhuisjes van McKenna

Gisteravond en vandaag ben ik lekker aan het knippen en opstrijken geslagen; Dsc00547 vlak voor het avondeten had ik alle huisjes al klaar en daarna de vogeltjes en de takken en ander bladspul gestreken. Voor wie er geen bal van snapt volgen hier wat foto’s:

De patroondelen zijn allemaal in spiegelbeeld op vliesofix getekend en daarna op de achterkant van de stofjes gestreken en uitgeknipt zonder naad.

Dsc00553En dan is het een kwestie van puzzelen en vaststrijken. Best leuk werk, je ziet het plaatje gewoon groeien.

Dsc00554

Dsc00555 Dsc00557 Dsc00558

Dsc00593

Small_birds De vogelhuisjes en takken enzo liggen nu gewoon los op stof, het was een uitzoekwerk welke stof ik er achter zou doen. Niks stond er mooi bij, te druk of te bleek of te fel. Tot ik deze stof zag liggen; ik dacht toen ik hem vorige week tevoorschijn haalde dat het niet mooi zou staan vanwege een knalroze onderkant boven een felgele rand, maar het knalroze valt net buiten de quilt en het felgele heb ik af kunnen zwakken door onder de hele lap een zachtgroene lap te leggen. Wat de quilt extra leuk maakt: deze stof heeft mijn moeder geverfd! Het is van een hele dunne stof, ze heeft nog gezegd welke soort maar dat ben ik vergeten batist of zo? Ik zal het morgen wel horen 🙂

Morgen ga ik de randen eerst op de lap stof naaien en dan de applicaties vaststrijken.  Nou ja, dat zeg ik wel zo snel, maar morgen ga ik net na de middag naar de kapper en ’s avonds hebben we een etentje met vrienden, dus misschien ga ik er zondag pas aan verder. Zou leuk zijn als-ie dinsdag klaar is, dan kan ik hem showen op de bee, waar ze al half verwachten dat hij al lang klaar is.

0 gedachten over “Vogelhuisjes van McKenna

 1. Dineke

  Wat leuk worden die vogelhuisjes. En heel fijn om eens foto’s te zien van het groeiproces. Weer een super project. Trouwens, de huisjes quilt wordt inderdaad verloot onder de maaksters. Met uitzondering van eerdere winnaars van een quilt. Wil hem best winnen.

 2. Katrien

  Shirley,
  wat mooi die vogelhuisjes en inderdaad wat pringelwerk om alles uit te knippen en juist te plaatsen.Succes met de afwerking ervan.

 3. inge

  hoi,
  dit wordt weer heeeeeeeeeeeeeeeel mooi,
  blij met die tip van het bakpapier, wat je maandag demonstreerde, ga het ook eens proberen bij een volgende applicatieronde!

  groetjes uit Pops

 4. Marjolein

  Schitterend! Ik heb toevallig een paar dagen geleden ook het pakket besteld van deze quilt(zonder de stofjes), dus kan er binnenkort aan beginnen. Had niks meer te doen namelijk. LOL Maar ze zijn zo mooi!!
  Groetjes, Marjolein.