Voer voor de oogjes

Allereerst moeten jullie allemaal eens kijken bij Heleen (van Plakhuiskletspraatblog), wat een originele give-away!

De vogels hebben het reuze naar hun zin, nu met dat vochtige weer de slakken in overvloed zijn en veel uitstapjes maken; ik zie merels en lijsters met grote regelmaat vanonder de hagen met een dikke slak naar het terras huppen, om dan het huisje van de slak te verwijderen, als het niet goedschiks gaat, dan moet het maar kwaadschiks. Je ziet het ze eerst netjes vragen, en bij de 1e weigering slaan ze al toe met venijnige tikken tegen de tegels. En dan rapen ze de restjes slak van de grond af, en vliegen ze met hun bek vol over de heg naar hun jongen, om ze te voeren.

Afgelopen zondag werd mijn lief -in het kader van vaderdag- door zoon en dochter wakker gezongen en verwend met een stevig ontbijt op bed, de cadeautjes (lekkere luchtjes en dvd's) kreeg hij pas toen onze oudste spruit ook thuis was, om;1 uur, helemaal kapot na een nachtje stappen in Utrecht met studiegenoten. Ze was pas om 8 uur 's morgens thuis, maar had het geweldig gehad met de gaynight. Ze vond het wel jammer dat zelfs de knapste jongens homo bleken te zijn, tja, dat had ik al van Robbie vernomen (en op werk vroeger waren het de fijnste collega's, we hadden dezelfde interesses haha)

Na het uitpakken der cadeautjes zijn we later in de middag naar mijn ouders gegaan, waar mijn vader verwend werd met een blik drop van Jamin en een bureaulamp voor bij de pc, en wij werden op onze beurt verwend met taart. Om de taart te laten zakken liepen we een rondje tuin, met de prachtige bloemen van de lidcactussen;

Photobucket de reuze Hortensia's in volle bloei, en de fruitbomen zakken bijna door hun as van de vele vruchten,Photobucket na het rondje tuin doken mijn moeder en ik de naaikamer in, waar ze haar kattenblokken liet zien, (bij the Contented Cat te koop) en en-passant liet ze ook haar doosje gevuld met Varia-hexjes zien. Ooh wat is ze al ver! Hier kan je ze allemaal zien, de VariaHex is een project van het QuiltersPalet. Photobucket Mijn moeder is er nog niet uit of ze de katten allemaal zo laat zitten op hun achtergrondlapje, vooral die links onder is wat lastig. Volgens het stoffenpakketje hoort de kat op deze lap links onder, maar ze vind het wat te druk. Ikzelf denk dat het allemaal reuze gaat meevallen zodra de katten met festonsteekjes op de lappen gestikt worden (jazeker, ze zitten allemaal nog los)

Thuis gekomen scheen de avondzon op de papavers, die al aardig open stonden Photobucket en een geweldig mooi licht scheen door de vloeipapierblaadjes.

Morgen ga ik verder aan de scrapblokken werken, ik heb voor nog iets van 20 blokken aan stof gesneden, ik was de tel een beetje kwijt, nog steeds trouwens. Als je het blogje gemist heb, ik heb een patroon voor wie het ook wilt maken Download Scrapblok.

Photobucket

Gisteren was ik bij Miranda op de bee, en zag tot mijn schrik verbazing dat ze met de naaimachine in de weer was, en al een hele stapel van deze blokken had gemaakt, met mijn uitgeprinte patroon, en ze ging als een speer! Ik heb er geen foto van gemaakt (geen digi bij me), maar je kan ze wel op haar weblog bewonderen. Ze had nog wat zwart-witjes liggen die er perfect voor zijn!

 

0 gedachten over “Voer voor de oogjes

  1. Heleen

    WAt heb je weer prachtige beelden en foto’s van de natuur. Die katten van je moeder zijn gaaf! En dia variahexjes. Ik houd er helemaal niet van maar hier was ik toch bijna voor gezwicht! Zo leuk elke keer een andere combinatie. En wat zijn papavers toch prachtig he! Ik heb mijn tuin en ook een beetje (te ) vol mee staan maar ze zijn zo mooi. En in sommige zitten wel drie hommels te wroeten waardoor het een gewiebel en gefriemel is. Pachtig om te zien.Wat genieten he, zo in de tuin.Oh en ik heb nog even gechecked waar je ook al weer woonde! Tjonge, als ik dan met de cake kom kan ik wel een B&B meteen reserveren. Het is 2 uur rijden. Nou, ik gooi het hier in de groep en wie weet krijg ik een paar dagen vrij!

  2. Ada

    Wat een leuk filmpje van die lijster! Zo wil ik er wel meer zien… En wat een mooie tuin bij je ouders. Onze is niet zo mooi, maar wij houden dan ook niet zo van tuinieren. Veel quiltplezier,
    ada